zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
A PRS folytatja sikeres együttműködését Mark Tremonti-val: bemutatták az új, limitált kiadású PRS Mark Tremonti bariton modellt.

 

prs-tremonti-baritone-700.jpg

 

 

A Paul Reed Smith Guitars folytatja sikeres együttműködését Mark Tremonti-val, az Alter Bridge és a Creed gitárosával, aminek ékes bizonyítéka, hogy bejelentették a cég új, limitált kiadású Tremonti Baritone modelljét.

 

Az új hangszer Mark Tremonti korábbi PRS signature gitárjára épül, azonban a limitált kiadású hangszernek hosszabb, 25,5 inches a menzúrája. Ez lehetővé teszi a mélyebbre hangolást, ugyanakkor normál (nem bevont) G húrral is használható, így szólónál megmarad a könnyebb hajlítás lehetősége. A Tremonti signature hangszedők tökéletesen illenek a gitárhoz agresszív, jól artikulált hangjukkal, a vékony profilú mintázott juharfa nyak pedig rendkívüli játékkényelmet biztosít.

 

Ez az egyik kedvenc gitárom. Egy álom válik valóra azok számára, akik szeretik lejjebb hangolni gitárjukat, de szeretnék, ha szóló képessége is megmaradna, én nagyon kedvelem – mondta Mark Tremonti egy interjúban a közelmúltban.

 

Az új modell bejelentése ugyanazon a napon történt, amikor a régóta várt új Alter Bridge album, a The Last Hero megjelent. A zenekar a lemezbemutató koncertjét október 7-én tartotta a dallasi House of Blues-ban, ahol az új modellt is láthatták-hallhatták a jelenlévők, illetve azok, akik az élő internetes közvetítést nézték.

 

tremonti_baritone_700.jpg

 

 

 

A Tremonti Baritone Limited Edition gitárt hatféle színben forgalmazzák, mindegyik modell nyaka csíkos mintázatú juharfából készült. A gitárok gyárilag C# hangolásúak – C#, F#, H, E, G#, C#. További jellemzők a gyönyörű mintázatú juharfa tető, a mahagóni hátlap, a 22 érintős mintázott juhar nyakon található Kelet-indiai rózsafa fogólap, az “Old School” stílusú, kagylóból készült madár alakú berakások, az állítható, húrtartós PRS húrláb, a PRS Tremonti Signature magas és mély hangszedők, melyekhez saját hangszín és hangerő potméter tartozik, valamint a háromállású pickup-váltó kapcsoló.

 

Bár limitált szériáról van szó, a legyártandó darabszám nem limitált, azonban csak 2016. október 6. és 2016. december 20. között vesznek fel rendeléseket erre a hangszerre.

 

 

 

 

 

 

További információk és specifikáció: PRS