zenesz_logo.png



Az Adam Hall csoport Gravity márkanév alatt új, modern állványokat dobott piacra, most a GSP 3202 stúdiómonitor állványt mutatjuk be.

 

equilateroo-2.png

 

 

 

Ha zeneszerkesztéshez, otthoni stúdiómunkához közeltéri monitorokat használunk, alapesetben az asztalunkon, vagy esetleg polcon is elhelyezhetjük őket, azonban lényegesen jobb megoldás az erre célra gyártott monitorállvány használata. A monitorok megfelelő elhelyezése nagyban befolyásolhatja a hangképet és a rosszul elhelyezett hangfalak, csalnak, vagyis nem azt halljuk, ami valójában szól.

 

A helyesen elhelyezett monitorok elengedhetetlenek felvételnél, visszahallgatásnál keverésnél. A szoba mérete erősen befolyásolja a tér alakulását. Ne helyezzük távol a hangsugárzókat egymástól. Sokkal stabilabb teret kapunk, ha közelebb rakjuk a hangsugárzókat, és közelebb ülünk.

 

Néhány alapszabály, amit amennyire lehet, vegyünk figyelembe.

 

 

 

UnderstandingStudioMonitors_Placement_1_big.jpg

 

 

  1. A legoptimálisabb elhelyezése a hangszóróknak, ha egy képzeletbeli egyenlőszárú háromszöget képezünk a hangfalak és a fejünk között.

  2.  A monitorok legyenek olyan magasan, hogy kb. a mélyhangszórók teteje/magassugárzó alja legyen fülünkkel azonos magasságban.

  3.  Lehetőleg mindig álló (függőleges) helyzetben helyezzük el a monitorokat, a vízszintes, fekvő helyzet nem ajánlott. (Kivéve, ha a gyártó ezt ajánlja.)

  4. A monitorokat lehetőleg ne helyezzük a helység sarkaiba, illetve a mögötte lévő faltól minimum 20-30 cm távolságra legyenek

 

 

ĂĄllĂł.jpg

 

 

 

A német Adam Hall, elsősorban minőségi hang- világítás- és színpadtechnikai, termékeiről ismert, és piacvezető szerepet vívott ki a zeneiparban használatos konténer, állvány és egyéb szállítással kapcsolatos rendszerek gyártásában. A cég most új, modern állványokat dobott piacra, Gravity márkanév alatt.

 

Ilyen hosszú bevezető után nézzük, mit tud a Gravity GSP 3202 stúdiómonitor hangfalállvány!

 

Az állvány háromszögletű nehéz öntöttvas talppal, valamint 25x25 cm-es habszivaccsal ellátott tálcával rendelkezik. Magassága 70-150 cm között állítható az optimális hangfalelhelyezés érdekében, továbbá egy készlet tüske jár hozzá, amely a beépített gumitalpba szerelve kiváló rezgéscsillapítást biztosít a padló felé. A GSP 3202 VT a másik változattól annyiban különbözik, hogy a hangfaltartó tálca szögét is módunkban áll változtatni, 10°-ban megdönteni.

 

Az állványok maximális terhelhetősége 50 kg, fekete porfestett felületet kaptak.

 

 

 

Gravity GSP 3202 specifikáció

 

Termék típusa: hangfalállvány

Cső anyaga: acél

Szín: fekete

Felület: porfestett

Csőátmérő: 42 mm/35 mm

Alsó vég menete: M20

Talp anyaga: öntöttvas

Szín: fekete

Felület: porfestett

Min. magasság: 700 mm

Max. magasság: 1500 mm

Tálca anyaga: acél

Szín: fekete

Felület porfestett

Szélesség: 250 mm

Mélység: 250 mm

Max. terhelhetőség: 50 kg

Akusztikai leválasztó tüskék: mellékelve

Ár: 15 676 Ft / db

A dönthető GSP 3202 VT ára: 18 868 Ft / db

 

A feltüntetett egységárak az ÁFA-t tartalmazzák (bruttó árak)

 

A Gravity hazai forgalmazója: Elimex Kft.