zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Az Ibanez 1987 óta készíti JEM gitárjait, amelyek tervezésében Steve Vai is tevékenyen részt vett. Most egy újabb, sorozatgyártásra szánt Steve Vai Signature modellt mutattak be.

 JEM77WDP 700.jpg

 

 

Az Ibanez által 1987 óta gyártott JEM modellek az idők során ikonikus hangszerekké váltak, és ezekről a hangszerekről mindenkinek azonnal a legendás gitáros, Steve Vai jut az eszébe, aki folyamatosan részt vett a JEM fejlesztésében. 2016-ban az Ibanez új artist signature modellt hoz ki, tovább frissítve a Steve Vai sorozat kínálatát. A nagy megbecsülésnek örvendő Premium sorozat részeként mutatják be az új JEM77WDPCNL modellt, mellyel elsősorban a koncertező profikat célozzák meg. Az új JEM legszembetűnőbb vonásai a lenyűgöző rózsafa top, jellegzetes, fából készült koptatólappal, az ezt idéző fejrész, és a fa kezelőgombok.

 

A JEM77WDPCNL lelke a mahagóniból készült test, amire telt hangzása és kiváló rezonancia készsége miatt esett a választás. Az ötrétegű juhar/dió nyakra ragasztott rózsafa fogólapot teljes hosszában egyedi Tree of Life (Életfa) berakás díszíti. A jumbo érintők végei Premium Fret Edge kidolgozásúak a gördülékeny, kényelmes játék érdekében. További jellemzők az Edge Zero II tremolós húrláb és a Steve Vai JEM gitárok védjegyévé vált monkey grip – a test felső részén kivágott fogófül.

 

A gitárra a nyakhoz és a húrlábhoz két DiMarzio Dark Matter 2 humbucker hangszedőt szereltek, egyedi díszítésű borítással, a középső pozícióban pedig egy DiMarzio Dark Matter 2 single-coil pickupot találunk. Az ötállású pickup-váltó a 2. és 4. állásban a nyaki vagy a húrláb humbucker belső tekercsét és a középső single-coil hangszedőt szólaltatja meg.

 

 

 

 

1.jpg

 

 

 

Specifikáció:

 

Test: mahagóni test, rózsafa tetővel
Nyak: ötrétegű juhar/dió Wizard nyak KTS titánium merevítővel
Fogólap: rózsafa, Tree of Life berakással
Fogólap rádiusz: 400 mm
Érintők: jumbo érintők Premium bundvég kidolgozással
Menzúra: 648mm/25,5"
Húrláb: Edge-Zero II tremolós húrláb
Hangszedők: 2 db DiMarzio Dark Matter 2 humbucker, 1 db DiMarzio Dark Matter 2 single coil
Kezelőszervek: 1 hangszín, 1 hangerő, 1 ötállású pickup váltó
Koptatólap: egyedi mintázatú fa 
Szerelvények: fekete
Tartozék: keménytok
Listaára: 2,266 USD

 

További információk: Ibanez