zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Előző írásunkban az új Deluxe Strat gitárokat vettük sorra, most nézzük az új Deluxe Tele modelleket!

 

Deluxe Nashville Tele 700.jpg

 

 

Deluxe Nashville Tele

 

Mintha csak egyenesen a country zene hazájából, Tennessee állambeli Nashville valamelyik stúdiójából csöppent volna ide a Deluxe Nashville Tele, ez a rendkívül rugalmas hangzású, a Telecasterek között unikumnak számító, három pickupos gitár. Hagyományos Fender dizájnjával, egyedi pickup konfigurációjával, kiváló játékkényelmével, ez a Tele színpadra és stúdiómunkára született.

 

Egy-egy zajtalan, jól artikuláló Vintage Noiseless™ Tele hangszedő a nyaknál és a húrlábnál, a középső pozícióban pedig egy Vintage Noiseless Strat pickup – verhetetlen triót alkotnak. Ötállású Strat-o-Tone pickup-váltó szolgálja ki a hangszedőket, utat nyitva a különböző pickup kombinációknak, és a sokoldalú Fender hangzásnak.

 

 

nashv tele_700.jpg

 

 

A modern, hat tömör block nyerges, testen átmenő húrozához készült húrlábnak köszönhetően megnövekedett a húr lecsengése és egy kissé vastagabb hangzás jött létre, ami jól kiegészíti a klasszikus Tele hangot. A Deluxe Nashville Tele nyakillesztésének kontúrja is megváltozott kényelmesebbé téve a felső fekvésekben történő játékot. A juharfa nyakat az égerfa testhez aszimmetrikus, négycsavaros fedőlap segítségével rögzítették. A fogólap rádiusza 12 inches, vagyis „laposabb” lett a gyorsabb játék és kényelmesebb hajlítások érdekében.

 

További fontosabb jellemzők a rózsafa fogólap 22 keskeny érintővel, a 648 mm-es menzúra és a vintage stílusú gombokkal ellátott satus hangolókulcsok. Ezeket a modelleket Daphne Blue, Fiesta Red, White Blonde és kétszínű Sunburst lakkozással gyártják.

 

Ez a rendkívül sokoldalú hangszer nagyszerűen ötvözi a tegnap értékeit és esztétikáját a mai elvárásoknak megfelelő jellemzőkkel és játékkényelemmel, és teszi mindezt elérhető áron, minthogy a Deluxe Nashville Tele listaára 989 EUR, ami tartalmazza egy Deluxe puhatok árát is.

 

 

 

 

 

 

Deluxe Tele thinline 700.jpg

 

 

 

Deluxe Tele Thinline

 

Könnyű, de nem könnyűsúlyú hangszer, a Deluxe Tele Thinline. A gitár megjelenése időtlen és elegáns, hangja határozott, jól artikulált, ugyanakkor sokoldalú. A jól kipróbált dizájn ideális kombinációja a modern jellemzőknek és a tradicionális esztétikának. A single-cutaway fazonú, félüreges testű gitáron a húrlábnál és a nyaknál elhelyezett egy-egy Vintage Noiseless Tele hangszedő továbbítja a hangot. Ezen a modellen is modern, hat tömör block nyerges, testen átmenő húrozáshoz való húrlábat láthatunk. A négyállású pickup-váltó negyedik állásban a két hangszedő sorba kapcsolásával egészíti ki a megszokott konfigurációt.

 

A Deluxe Tele Thinline nyakillesztésének kontúrja is megváltozott kényelmesebbé téve a felső fekvésekben történő játékot. A juharfa nyakat az égerfából készült félüreges testhez itt is aszimmetrikus, négycsavaros fedőlap segítségével rögzítették. A fogólap rádiusza 12 inches, vagyis „laposabb” lett a gyorsabb játék és kényelmesebb hajlítások érdekében. Tömörtestű testvéréhez hasonlóan ez a Tele is modern, hat tömör block nyerges, testen átmenő húrozáshoz való húrlábbal készül.

 

 

nashv tele 700_2.jpg

 

 

A klasszikus megjelenést a nikkelezett/krómozott szerelvények, a négyrétegű öregített gyöngyház színű koptatólap, valamint a recézett, lapos tetejű szabályzógombok teszik teljessé. Azoknak a gitárosoknak ajánlható ez a modell, akik klasszikus, félig üreges testű Fender hangzást keresnek, extra képességekkel és egy kis stílussal megfűszerezve.

 

A háromszínű Sunburst Deluxe Tele Thinline listaára 1099 EUR, és természetesen ehhez a gitárhoz is kapunk egy Deluxe puhatokot.

 

Folytatjuk…