zenesz_logo.png



Előző írásunkban az új Deluxe Strat gitárokat vettük sorra, most nézzük az új Deluxe Tele modelleket!

 

Deluxe Nashville Tele 700.jpg

 

 

Deluxe Nashville Tele

 

Mintha csak egyenesen a country zene hazájából, Tennessee állambeli Nashville valamelyik stúdiójából csöppent volna ide a Deluxe Nashville Tele, ez a rendkívül rugalmas hangzású, a Telecasterek között unikumnak számító, három pickupos gitár. Hagyományos Fender dizájnjával, egyedi pickup konfigurációjával, kiváló játékkényelmével, ez a Tele színpadra és stúdiómunkára született.

 

Egy-egy zajtalan, jól artikuláló Vintage Noiseless™ Tele hangszedő a nyaknál és a húrlábnál, a középső pozícióban pedig egy Vintage Noiseless Strat pickup – verhetetlen triót alkotnak. Ötállású Strat-o-Tone pickup-váltó szolgálja ki a hangszedőket, utat nyitva a különböző pickup kombinációknak, és a sokoldalú Fender hangzásnak.

 

 

nashv tele_700.jpg

 

 

A modern, hat tömör block nyerges, testen átmenő húrozához készült húrlábnak köszönhetően megnövekedett a húr lecsengése és egy kissé vastagabb hangzás jött létre, ami jól kiegészíti a klasszikus Tele hangot. A Deluxe Nashville Tele nyakillesztésének kontúrja is megváltozott kényelmesebbé téve a felső fekvésekben történő játékot. A juharfa nyakat az égerfa testhez aszimmetrikus, négycsavaros fedőlap segítségével rögzítették. A fogólap rádiusza 12 inches, vagyis „laposabb” lett a gyorsabb játék és kényelmesebb hajlítások érdekében.

 

További fontosabb jellemzők a rózsafa fogólap 22 keskeny érintővel, a 648 mm-es menzúra és a vintage stílusú gombokkal ellátott satus hangolókulcsok. Ezeket a modelleket Daphne Blue, Fiesta Red, White Blonde és kétszínű Sunburst lakkozással gyártják.

 

Ez a rendkívül sokoldalú hangszer nagyszerűen ötvözi a tegnap értékeit és esztétikáját a mai elvárásoknak megfelelő jellemzőkkel és játékkényelemmel, és teszi mindezt elérhető áron, minthogy a Deluxe Nashville Tele listaára 989 EUR, ami tartalmazza egy Deluxe puhatok árát is.

 

 

 

 

 

 

Deluxe Tele thinline 700.jpg

 

 

 

Deluxe Tele Thinline

 

Könnyű, de nem könnyűsúlyú hangszer, a Deluxe Tele Thinline. A gitár megjelenése időtlen és elegáns, hangja határozott, jól artikulált, ugyanakkor sokoldalú. A jól kipróbált dizájn ideális kombinációja a modern jellemzőknek és a tradicionális esztétikának. A single-cutaway fazonú, félüreges testű gitáron a húrlábnál és a nyaknál elhelyezett egy-egy Vintage Noiseless Tele hangszedő továbbítja a hangot. Ezen a modellen is modern, hat tömör block nyerges, testen átmenő húrozáshoz való húrlábat láthatunk. A négyállású pickup-váltó negyedik állásban a két hangszedő sorba kapcsolásával egészíti ki a megszokott konfigurációt.

 

A Deluxe Tele Thinline nyakillesztésének kontúrja is megváltozott kényelmesebbé téve a felső fekvésekben történő játékot. A juharfa nyakat az égerfából készült félüreges testhez itt is aszimmetrikus, négycsavaros fedőlap segítségével rögzítették. A fogólap rádiusza 12 inches, vagyis „laposabb” lett a gyorsabb játék és kényelmesebb hajlítások érdekében. Tömörtestű testvéréhez hasonlóan ez a Tele is modern, hat tömör block nyerges, testen átmenő húrozáshoz való húrlábbal készül.

 

 

nashv tele 700_2.jpg

 

 

A klasszikus megjelenést a nikkelezett/krómozott szerelvények, a négyrétegű öregített gyöngyház színű koptatólap, valamint a recézett, lapos tetejű szabályzógombok teszik teljessé. Azoknak a gitárosoknak ajánlható ez a modell, akik klasszikus, félig üreges testű Fender hangzást keresnek, extra képességekkel és egy kis stílussal megfűszerezve.

 

A háromszínű Sunburst Deluxe Tele Thinline listaára 1099 EUR, és természetesen ehhez a gitárhoz is kapunk egy Deluxe puhatokot.

 

Folytatjuk…