zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Fender bejelentette új Deluxe elektromos gitár sorozatát, mellyel a tapasztalt, profi gitárosoknak kívánnak elérhető árú, az átlagnál nagyobb tudású hangszert kínálni.

 

Deluxe_700.jpg

 

 

 

Személyre szabott stílus, Fender hangzás, a Deluxe sorozat hangszerei a megszokott erőteljes és karakteres Fender megszólalást garantálják. A sorozatban a következő modelleket találjuk: Deluxe Strat, Deluxe Strat HSS, Deluxe Roadhouse Strat, Deluxe Nashville Tele, Deluxe Tele Thinline, Deluxe Active Precision Bass Special, Deluxe Active Jazz Bass, Deluxe Active Jazz Bass V, Deluxe Active Dimension Bass és Deluxe Active Dimension Bass V.

 

Fentiekből ezúttal a három új Deluxe Strat modellt mutatjuk be.

 

 

 

 

Deluxe Strat_698.jpg

 

 

Deluxe Strat

 

Bár első ránézésre nem biztos, hogy meg tudjuk különböztetni egy átlag Starto-tól, a Deluxe Strat tartogat néhány meglepetést a gitárosok számára. Ezt a modellt három Vintage Noiseless Strat hangszedővel szerelték fel, melyek ugyanazt a tiszta és jól artikulált hangzást tudják, mint a standard single-coil pickupok, azonban minden nem kívánatos zaj és brumm nélkül.

 

A zajtalan hangszedőkön túl van még valami, ami különlegessé teszi a Deluxe Strat-ot, mégpedig a hangszedők bekötése. A hagyományos ötállású pickup-váltó kapcsolóval előállítható hangszedő variációk bővültek, mert a Fender elhelyezett egy apró nyomó kapcsolót a két hangszínszabályzó közé. Ha negyedik vagy ötödik állásban megnyomjuk ezt a kapcsolót, akkor aktiváljuk a húrláb hangszedőt, ami olyan szokatlan pickup kombinációkat tesz lehetővé, mint a nyaki és húrláb pickup, vagy mindhárom pickup együttes használata. Egyértelmű, hogy az extra pickup kombinációk többféle hangszín variációt kínálnak a gitárosoknak.

 

Egy másik nagyszerű új jellemzője ennek a gitárnak a két ponton szinkronizált tremolós húrláb, amelyen old-school dizájnt idéző, hajlított acélból készült nyergeket találunk, ezek azonban a lágyabb és megbízhatóbb tremoló mozgásokat is szolgálják.

 

 

 

Deluxe Strat back_700.jpg

 

 

A Deluxe Strat nyakillesztésének kontúrja megváltozott, kényelmesebbé téve a felső fekvésben történő játékot, a juharfa nyakat a kőrisfa testhez aszimmetrikus, négycsavaros fedőlap segítségével rögzítették. A fogólap rádiusza 12 inches, vagyis „laposabb” lett a gyorsabb játék és könnyebb hajlítások érdekében, ugyanakkor a hangszer menzúrája és a felső nyereg szélessége maradt a hagyományos – 648 mm és 42 mm – méretű. A satus Deluxe vintage stílusú hangoló gépek stabil hangolást garantálnak. Minden szerelvény króm/nikkel színű, a hangszedők öregített fehér burkolatot kaptak. A potméter gombok és a pickup-váltó is ilyen árnyalatú öregített fehér színű, az összhang érdekében, végül háromrétegű fekete/fehér/fekete koptatólap teszi teljessé a hangszer old-school megjelenését.

 

A Deluxe Strat listaára 1 099 EUR.

 

 

 

 

 

 

 

Deluxe Strat HSS 700.jpg

 

 

Deluxe Strat HSS

 

Kemény, rockos hang és elegáns Fender stílus jellemzi a Deluxe Strat HSS modellt. A két Vintage Noiseless Strat pickup mellett a húrlábnál egy Twin Head Vintage humbucking hangszedőt találunk. Erre a gitárra is két ponton szinkronizált tremolós húrlábat szereltek, hajlított acélból készült nyergekkel. További jellemzők a 12 inches sugarú fogólap, a kényelmesebb kontúrú nyakillesztés, és a satus hangoló kulcsok.

 

A hangszer teste égerfából készült a juharfa nyakra a gitár lakkozásától függően rózsafa vagy juharfa fogólap került. A gitár menzúrája 648 mm-es, a felső nyereg szélessége 42 mm.

 

Az elektronika érdekessége a főhangerő gombra szerelt S-1 kapcsoló, amivel a húrlábnál elhelyezett humbucker hangszedő hátsó tekercsét tudjuk aktiválni. A többi kezelőszerv a standard ötállású pickup-váltó, főhangerő és két hangszín.

 

A Deluxe Strat HSS modellt négyféle színben forgalmazzák: Candy Apple Red, Tungsten, Tobacco Sunburst és Blizzard Pearl. (Almapiros, acélszürke, dohány sunburst, és hószínű gyöngyház.) A hangszer listaára 989 EUR.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

roadhouse_700.jpg

 

 

Deluxe Roadhouse Strat

 

A Deluxe Roadhouse Strat azoknak a gitárosoknak készült, akik az átlagosnál többet szeretnének kihozni hangszerükből, de elfogadható ár mellett. A gitár rendkívül sokat tud hangszín szempontjából, ugyanis az egyik hangszín gomb helyén elhelyezett hatállású V6 Rotary hangszín kapcsoló aktiválja a beépített előerősítőt, ami hat jól megkülönböztethető hangzást biztosít. A főhangerő potira szerelt S-1 kapcsolóval pedig „megkerülhetjük” az előerősítőt. Erre a hangszerre is három zajmentes Vintage Noiseless™ Single-Coil Strat hangszedőt szereltek, ezen is megtaláljuk a két ponton szinkronizált tremolós húrlábat, és a kényelmesebb kontúrú nyakillesztést.

 

 

Deluxe Roadhouse back 700.jpg

 

 

A Deluxe Roadhouse Strat többi jellemzője megegyezik a Deluxe Strat HSS-ével. Ezt a gitárt háromszínű Sunburst, Mystic Ice Blue, Olympic White, Classic Copper színekben gyártják. A listaára 989 EUR.

 

Mindegyik hangszeren Fender® USA, NPS, .009 -.042 húrkészlet van, és a gitárokhoz egy Deluxe puhatokot is kapunk.

 

Folytatjuk...