zenesz_logo.png



A minőségi, felsőkategóriás stúdió cuccairól ismert Marantz cég két új monitor fejhallgatót dobott piacra, MPH-1 és MPH-2 típusjelzéssel.

 

marantz 700.jpg

 

 

 

 

Az MPH-1 hordozható, zárt kialakítású monitor fejhallgató. Kiválóan illeszkedik a fülre, emellett, kompakt méretű és pehelykönnyű. Kivételes kényelmet biztosít, így ideális órákon át tartó stúdiómunkához, keveréshez, vagy zenehallgatáshoz. Hiteles hangzása és 15–28 kHz-es frekvencia átvitele, pontos, szelektív hangja alkalmassá teszi felvételek monitorozására.

 

 

 

MPH1-500x500.jpg

 

 

A párnázott bőr fejpánt és kagylók tökéletes komfortérzetet nyújtanak még hosszantartó használat esetén is. Az állítható fejpánt minőségi rozsdamentes acélból készült, masszív és ellenáll a legkeményebb terhelésnek is. A fejhallgató 32 Ohmos impedanciája és 95 dB-s érzékenysége rendkívül széleskörű használatot tesz lehetővé. Az MPH-1-gyet 6,3 mm-es jack átalakítóval és 2,7 m-es kábellel szállítják.

 

Az MPH-1 új fejlesztésű, 40 mm átmérőjű neodímium driverével a pontos és tiszta hangzás megtestesítője, jó ár-érték arányával a piacvezető Marantz professzionális minőségét nyújtja a felhasználónak.

 

Fontosabb jellemzők:

 

Kialakítás: zárt, fülre simuló kagylók

Elsődleges felhasználási terület: stúdió monitoring

Másodlagos felhasználási terület: általános zenehallgatás

Frekvencia átvitel: 15Hz - 28kHz

Driver méret: 40 mm, neodímium driver

Teljesítmény: 200 mW

Impedancia: 32 Ohm

Érzékenyég: 95 dB

Csatlakozó: 3,5mm jack, 6,3 mm-es átalakítóval, 2,7 méter kábellel

Egyéb: 180 fokban forgatható kagylók az egyoldalas belehallgatás érdekében

Hazai ár: Mezzoforte Hangszeráruház

 

 

 

 

 

 

MPH-2-500x500.jpg

 

 

 

Az MPH-2 nagyfelbontású fejhallgató áthidalja a szakadékot a stúdiómonitorozás és az élvezetes zenehallgatás között. A prémiumkategóriás összetevők és a masszív, tartós kivitel ötvözése, valamint az MPH-2 tökéletes hangvisszaadása, hang- és zajszigetelése alkalmassá teszik ezt a típust a professzionális stúdiómunkára és monitorozásra. A kényelmes, fület körülölelő kivitel ideális munkaeszközzé teszi az MPH-2 modellt mind stúdiómunka, mind külső felvételek alkalmával.

 

Az extra nagyméretű, 50 mm-es driverek meggyőző basszust produkálnak, a tiszta hangkép pontos keverést tesz lehetővé. A zárt kialakítás megakadályozza a hangok kiszűrődését, így azok nem szólnak rá a közelben elhelyezett mikrofonokra.

 

Az állítható fejpánt minőségi rozsdamentes acélból készült, masszív és ellenáll a legkeményebb terhelésnek is. A fejhallgató 32 Ohmos impedanciája és 100 dB-s érzékenysége rendkívül széleskörű használatot tesz lehetővé. Az MPH-2 kagylói 180 fokban elforgathatók az egyoldalas belehallgatás érdekében, az összecsukható kivitel a hordozhatóságot könnyíti meg. Az MPH-2 stúdióminőségű hangja, pontos, szelektív hangvisszaadása, a piacvezető Marantz professzionális minőségét nyújtja a felhasználónak kiváló ár-érték arány mellett.

 

Fontosabb jellemzők:

 

Kialakítás: zárt, fület körülölelő kagylók

Elsődleges felhasználási terület: stúdió monitoring

Másodlagos felhasználási terület: általános zenehallgatás

Frekvencia átvitel: 10Hz - 30kHz

Driver méret: 50 mm, neodímium driver

Teljesítmény: 300 mW

Impedancia: 32 Ohm

Érzékenyég: 100 dB

Csatlakozó: 3,5 mm jack, 6,3 mm-es átalakítóval, 3 méteres lecsatlakoztatható kábellel

Egyéb: 180 fokban forgatható kagylók az egyoldalas belehallgatás érdekében
Hazai ár: Mezzoforte Hangszeráruház


Összegzés: mindkét fejhallgató bátran ajánlható stúdióba, vagy külső felvételekhez monitorozás céljára, valamint zenehallgatáshoz. A két modell közötti árkülönbség részben a driver méretkülönbségéből, frekvencia átviteléből és pár apró kényelmi funkcióból fakad. Az MPH-2 hang- és zajszigetelése a fület körülölelő kialakításból adódóan természetesen jobb, ugyanakkor mindkét fejhallgató pehelykönnyű, és vannak, akik a fülre simuló dizájnt preferálják, vagyis a két modell közötti választásban szubjektív szempontok is szerepet játszhatnak.