zenesz_logo.png



Az alábbiakban szeretnénk bemutatni olyan gitárerősítőket, melyek szerintünk, és a nemzetközi szakirodalom szerint is kedvező ár mellett, igazi minőséget nyújtanak. Ezek a modellek az elmúlt pár évben kerültek piacra, és jelenleg is kaphatók.

 

Jópofa „desktop”erősítőktől kezdve a mindenre alkalmas modellező erősítőkön keresztül egészen az ízléses vintage csöves kombókig bezárólag óriási a választék a kisebb méretű és talán még megfizethető gitárerősítők között. Természetesen az alacsonyabb ár semmit nem ér, ha az a teljesítmény, a használhatóság vagy a hangzás rovására megy. Ezért igyekeztünk olyan erősítőket összegyűjteni, melyek akár kezdők, akár profik számára is jól használhatók, és az áruk lehetőleg 200 000 Ft alatt van.

 

 

 

Marshall-CODE50-gitarkomb600.jpg

 

 

Marshall CODE50

 

A CODE sorozathoz a Marshall új előerősítőt, végerősítőt és hangfalat fejlesztett, méghozzá az audio szoftverek terén úttörő Softube céggel együttműködve. Így jött létre a Marshall-Softube (MST) technológia, ami tökéletes pontossággal adja vissza a klasszikus és mai Marshall termékek hangzását.

 

A CODE-ba 14 MST előerősítő, 4 MST végerősítő és 8 MST hangfal modell került. Ezenkívül 24 effektet is kapunk a kombóval, többek között, kompresszort, klasszikus torzítókat, Wah-Wah effektet, hangmagasság emelőt, kórust, phasert, flangert, tremolót, visszhangot Tap Tempo képességgel, és stúdió minőségű zengetőt.

 

A CODE MST előerősítők tudják a leghíresebb és legkedveltebb Marshall hangszíneket: JTM45 2245, 1962 Bluesbreaker, 1959SLP Plexi, JCM800 2203, JCM2555 Silver Jubilee, JCM2000 DSL100, JVM410H, hogy csak a legfontosabbakat említsük. A CODE MST EL34, 5881, EL84 & 6L6 csöves végerősítő hangzásokra képes, és az 1960, 1960V, 1960AX, 1960HW, 1936, 1936V, 1912, 1974X ládákat is tudja modellezni.

 

Összegzés: a Code erősítőket telepakolták jobbnál-jobb hangszínekkel. Az ára abszolút versenyképes, a kombó esztétikus megjelenésű, nagyszerűen szól, és rendkívül egyszerű a használata, még teljesen kezdők számára is.

 

Bővebben: Zenész Magazin

A Marshall CODE 50 hazai ára 94 900 Ft – Mezzoforte Hangszeráruház

 


 

 

 

 

 

 B_ROLAND_650.jpg

 

 

 

Roland Blues Cube Hot

 

A Roland Blues Cube Hot modellje egycsatornás kivitelű, lábbal kapcsolható EQ és booster, valamint négyféle teljesítményszint áll rendelkezésünkre (0,5 W, 5 W, 15 W és 30 W). A Blues Cube Hot mindegyik teljesítménynél tökéletesen reprodukálja egy túlhajtott csöves végerősítő hangzását.

 

A Roland Blues Cube Hot a cég egyedi Tube Logic konstrukcióján alapszik, amit úgy terveztek, hogy egy finoman hangolt vintage csöves kombó gazdag, meleg hangzását produkálja, ugyanakkor rendelkezzen a mai modern erősítők jellemzőivel is, és nem utolsó sorban könnyen szállítható legyen. A Tube Logic dizájn nem kevesebbet kíván elérni, mint pontosan reprodukálni a tweed korszak (a Fender korai, szövet bevonatos korszaka) csöves erősítőinek működését, beleértve az előerősítő és a végcsövek torzításának jellemzőit. Az erősítő megjelenése is kissé retró jellegű, igazi kaliforniai stílusú, a Fender formavilágát idéző dizájn.

 

Összegzés: A Tube Logic technológiának köszönhetően a Blues Cube Hot tökéletes választás lehet bármilyen szintű gitáros számára, a kedvtelésből zenélő amatőröktől kezdve a profi gitárosokig.

 

Hazai ára: 165 900 Ft

 

 

 

 

 

 VT40X-600.jpg

 

 

Vox Valvetronix VT40X előfokcsöves kombó

 

A 40 W teljesítményű 1x10 inches hangszóróval szerelt VT40X stílusos zárt, basszusreflex nyílással ellátott ládát kapott, hogy növeljék a 10 inches hangszóró mélyeit. A motorháztető alatt megtaláljuk a VOX új VET (Virtual Element Technology), modellező eljárását, ami nem magát a hangot kívánja emulálni, hanem az eredeti erősítő áramköreit és összetevőit, miközben a többfokozatú csöves Valvetronix előerősítőben alkalmazott analóg áramkörök a klasszikus csöves hangzás apró finomságairól gondoskodnak.

 

A VOX Valvetronix sorozatának 2001-es bemutatkozása óta a cég folyamatosan fejleszti ezt a vonalat, de most az új sorozat esetében már nem pusztán az eredeti erősítő hangjának modellezéséről van szó, mert a Virtual Element Technology lehetővé teszi, hogy a modellezés az eredeti erősítő áramkörök legalsó szintjein kezdődjön, és így tökéletesen reprodukálható legyen a kívánt csöves hangzás.

 

Összegzés: a rendkívül jól felszerelt nagy tudású VOX kombó kedvező árával mindenképpen ajánlható modell.

 

Bővebben: Zenész Magazin

Hazai ára: 89 900 Ft – Mezzoforte Hangszeráruház

 

 

 

 

 

 

 

microdark-470.jpg

 

 

 

Orange Micro Dark

 

Habár játékszernek tűnhet, a Micro Dark minden porcikájában ízig-vérig igazi erősítő. A 20 W teljesítményt leadó tranzisztoros végfokot ügyesen kombinálták a 12AX7 csövet használó előfokkal, az autentikus túlhajtott csöves hangzás érdekében. A fekete ruhába öltöztetett Micro Darkon ugyanazt a jól sikerült Shape hangszínszabályzót találjuk, mint elődein, és a megtévesztően egyszerű kivitel jól leplezi az erősítő sokoldalúságát.

 

A Micro Dark belsejében azonban bőségesen akad kifinomult megoldás az új 12AX7 meghajtású high-gain előerősítőnek köszönhetően, melyből sikoltó piszkos hangzások éppúgy előtörnek, mint tiszta, meleg klasszikus hangszínek. Ezt az előfokot párosították össze a 20 W kimenő teljesítményt leadó tranzisztoros végerősítővel, ami meglepően nagyot szól, és bármilyen 8-16 Ohmos ládával használható.

 

Összegzés: az ár, több mint elfogadható, azért, amit a kis fej nyújt. A Micro Dark minden helyszínen és felhasználási környezetben képes meglepetést okozni, és rácáfolni miniatűr megjelenésére.

 

Bővebben: Zenész Magazin
Hazai ára: 62 900 Ft – Mezzoforte Hangszeráruház

 

 

 

 

 

 

beam-unit-angle_600.jpg

 

 

Blackstar ID:Core BEAM

 

A BEAM koncepció receptje egyszerűnek tűnhet: el kell készíteni a sikeres ID:Core sorozat legkisebb kompakt modelljét, ellátni ugyanazokkal az erősítő modellekkel, amivel a nagyobb testvéreit, és hozzáadni a Bluetooth képességet, a kábelnélküli lejátszáshoz.

 

Kicsit részletesebben: Az ID:Core BEAM (B= basszus, E= elektromos, A= akusztikus, M= music) az első bluetooth képességgel gyártott Blackstar erősítő, amelyre kábelek nélkül, streamelve juttathatjuk el zenéinket. Az új  ID:Core erősítő két basszus, hat elektromos gitár, és két akusztikus gitár szimulátor gyári programot kínál. További jellemzők: 1 gitár, 1 MP3/vonalbemenet, Voice, Gain, Volume szabályzás, ISF (Infinite Shape Feature) hangszínszabályzó, modulációs effektek, delay, reverb, torzító, effektszint szabályzás, fejhallgató és emulált hangszórókimenet, bluetooth, tap tempo kapcsoló, USB port.

 

Összegezés: Az MP3-ak hifi minőségű megszólaltatása, kiegészítve szuper széles sztereóhangzással, amit az ID:Core BEAM nyújt nekünk, kissé átértékelteti velünk, a multifunkcionális eszközökkel szemben támasztott elvárásainkat. Ugyanakkor az ID:Core sorozat legkisebb, „desktop” modellje inkább gyakorló erősítőnek ajánlható.

 

Bővebben: Zenész Magazin

Hazai ára: 96 900 Ft – Mezzoforte Hangszeráruház

 

Ugrás a II. részre!