zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Fender cég bejelentette, hogy Pete Townshenddel, a Who gitárosával közösen tervezett limitált kiadású Custom Shop Stratocastert fognak kihozni.

 townshend-strat-hero_700.jpg

 

 

Az új modell Eric Clapton Signature Stratocasterjére épül, amit Townshend a késő ’80-as évek óta használ turnéi során. Townshend részére készült módosítások között a leglényegesebb hogy a gitár egy Fishman™ Powerbridge, piezo rendszerrel szerelt tremolós húrlábat kapott, valamint egy negyedik potmétert, amivel az akusztikus és az elektromos jel arányát lehet keverni. Ily módon a gitár közel akusztikus hangzást is képes produkálni, ami fontos Townshend számára, minthogy a Who műsorában gyakran van szükség akusztikus gitárhangra.

 

További jellemzői az új gitárnak a három Lace Sensor Gold single-coil hangszedő, a soft V nyakprofil, és a versenyautók által inspirált Torino Red lakkozás.

 

 

 

Limited Edition Pete Townshend 700_232.jpg

 

 

A gitár bemutató videójában Townshend elmeséli, hogy azóta rajong a Stratocaster gitárokért, amióta gyerekkorában először meglátta a Shadows-nál ezt a hangszert. (Mindkét Shadows gitáros, Hank Marvin és Bruce Welch is Straton játszott.) „Emlékszem, azt gondoltam, minden tekintetben tökéletes arányú, csodálatosan kiegyensúlyozott dizájn,” – mondja Townshend. „És amikor felveszel egy ilyen hangszert, megérted, hogy a testhez simuló forma nem mese, hanem maga a valóság.”

 

 

 

Limited Edition Pete Townshend Stratocaster 700 back.jpg

 

 

A módosításokkal kapcsolatban Townshend azt mondja, hogy amikor hozzákeveri a piezo pickup jelét a többi hangszedőhöz, éneklő, extra felharmonikusokban gazdag hangot kap. „Így kapom meg a piszkos Pete Townshend féle hangzást, de egyfajta éneklő hanggal színezve.”

 

A Fender időtlen gitár dizájnja ötvöződik a modern technológiával, ez a hangszer tökéletes olyan gitárosok számára, akiknek mind akusztikus, mind elektromos hangzásra igényük van, és nem akarják váltogatni a gitárokat. A Fender Custom Shop részlege csak 75 Townshend Stratocastert fog gyártani. Az új Stratokat szeptemberben kezdik kiszállítani a kijelölt hangszerkereskedőkhöz.

 

 

 

 

Specifikáció

 

Modell: Limited Edition Pete Townshend Stratocaster®
Sorozat: Custom Artist
Szín: Torino Red
Testforma: Stratocaster®
Test anyaga: válogatott éger
Lakkozás: poliuretán
Nyak: egy darabból készült juhar
Nyakillesztés: 4 csavaros, Micro-Tilt™ állítással
Nyakprofil: lágy V
Menzúra: 25,5" (648 mm)
Fogólap rádiusz: 9,5" (241 mm)
Érintők száma: 21 vintage stílusú
Felső nyereg: szintetikus csont
Felső nyereg szélessége: 42 mm
Fogólap: juhar
Pozíciójelölők: fekete pont
Húrláb pickup: Gold Lace Sensor
Középső pickup: Gold Lace Sensor
Nyaki pickup: Gold Lace Sensor
Pickup konfiguráció: SSS
Elektronika: 25 dB aktív közép emelés, TBX hangszínszabályzás, EMG Power Bridge előerősítő
Kezelőszervek: főhangerő, 1. hangszín TBX hangszín szabályzó, 2. hangszín aktív közép emeléssel (0-25dB), Power Bridge hangerő, ötállású hangszedő váltó
Húrláb: Fishman® VIB-101 Power Bridge
Hangolókulcsok: Sperzel® Locking
Koptatólap: 3 rétegű fehér
Húrok: NPS, .010-.048
Tartozékok: Deluxe keménytok, sztereó kábel, heveder, eredetiséget igazoló bizonyítvány
Ár: 6 500 USD

 

További információk: Fender