zenesz_logo.png



A 2016-os nyári NAMM Show-n mutatta be az ESP a Metallica harmadik albumának emléket állító Master of Puppets modellt.

 

esp-master-of-puppets-inset_700.jpg

 

 

Akár hisszük, akár nem, immár harminc éve, hogy 1986 tavaszán a Metallica kihozta harmadik, Master Of Puppets című albumát, amit a rajongók egy része a banda legjobb albumának tekint. Az ESP Guitars már kiadott signature gitárokat, melyek a Metallica első két albumának állítottak emléket. A gitárgyártó cég ezúttal limitált kiadású Graphic sorozatú gitárral kíván tisztelegni a 30 éves Master of Puppets album előtt.

 

Az új modell a nem rég lezajlott nyári NAMM Show-n debütált, és ebből a hangszerből mindössze 400 darab kerül forgalomba világszerte. A gitár égerfa testtel dicsekedhet, amit a Master of Puppets album borítóját idéző művészi grafika díszit, a csavarozott konstrukciójú juhar nyakra ébenfa fogólap került, 24 XJ érintővel. A hangszer menzúrája 25,5 inches (648 mm). A nyaknál és a húrlábnál is EMG 81 aktív hangszedőket találunk, a testen átmenő húrozáshoz TOM húrláb tartozik. A fogólap berakás „mindössze” egy tradicionális Metallica logó. Mindegyik gitár tartozéka egy ESP formatok Metallica logóval, valamint az ESP eredetiséget igazoló bizonyítványa.

 

„Már több mint két évtizede, hogy Kirk Hammett és James Hetfield az ESP legnagyobb hatású művészei közé tartoznak,” – mondta Matt Masciandaro, az ESP Guitar Company elnök vezérigazgatója. „Két korábbi Metallica emlék modellünk is hatalmas siker volt, de azt várjuk, hogy a Master of Puppets gitár még nagyobb sikereket érjen el.”

 

 

 

 


További információk, hamarosan: ESP Guitars

Az ESP/LTD gitárok hazai és európai forgalmazója: SoundService