zenesz_logo.png



Az Eddie Van Halen nevéhez fűződő EVH brand egy új erősítőfejjel, egy hozzátartozó ládával, és két új Wolfgang Special gitárral mutatkozott be a nyári NAMM Show-n.

 

A június 23-25. között Nashville-ben lezajlott 2016-os nyári NAMM Show-n mutatkozott be Eddie Van Halen cégének új 5150IIIS 100S EL34 erősítője a hozzá passzoló 5150IIIS EL34 412ST gitárládával, valamint Wolfgang Special gitár sorozatának két új modellje.

 

 

 

head621full_450x.jpg

 

 

EVH 5150IIIS 100S EL34 fej és 5150IIIS EL34 412ST hangfal

 

Klasszikus EL34-es hangzás – a hang ami nagyban hozzájárult Eddie Van Halen forradalmian új megszólalásához – és a cool arany és fekete színkombináció, ami meglehetősen ádáz külsőt kölcsönöz az új fejnek, talán ezek az első benyomások.

 

Az EL34 végcsövek hozzák a lágyabb kontúrú, nagy telítettséggel rendelkező hangot, ami a modernebb brit hangzásokat idézi, hosszabb hangkitartással és nagyobb rugalmassággal, mint bármikor korábban. Az első csatorna finoman hangolt, tiszta, világos hangzással büszkélkedhet, míg a 2. és 3. csatornára a még telítettebb, vastagabb, természetes csöves kompresszió jellemző.

 

További fontos tulajdonságok a hátsó panelen elhelyezett Resonance Control szekció, mellyel csatornánként testreszabhatjuk a mély frekvenciákat, és az egyszerűbbé tett bias (rácselőfeszültség) állítási lehetőség.

 

Az 5150III®S 100S EL34 fejet az EVH az 5150III®S EL34 412ST gitárládával teszi teljessé. A 100 W-os, 16 ohmos, arany feliratokkal díszített fekete színű, kemény tömör nyírfából készült hangfalban 4 db Signature Celestion G12EVH hangszóró dolgozik. A ládákat EVH görgős kerekekkel és süllyesztett fém fogantyúkkal gyártják.

 

Az erősítő és a hangfal forgalomba kerülése 2016. októberére várható.

 

 

 

 

evh-el-natural_700.jpg

 

 

EVH® Wolfgang Special, El Natural

 

Eddie Van Halen 35 évnyi tudása és tapasztalata gyönyörűen tükröződik az EVH Wolfgang Special sorozatban. Turné-edzett, a világ legkülönbözőbb arénáiban tesztelt Wolfgang Special kiváló vérvonalú hangszer, de az új El Natural dohányszín mintázatú tetőlapjával, hozzáillő natúr fejrészével, igazán elegáns megjelenésű modell.

 

További jellemzők az amerikai hárs testre kerülő domborított juharfa tetőlap, a robosztus, grafittal megerősített negyedfűrészelt juharfából készült nyak, a gyors, változó (12”-16”) rádiuszú fogólap 22 jumbo érintővel, a közvetlenül a testre erősített egyedi tervezésű EVH Wolfgang humbucking hangszedők, az EVH Floyd Rose locking tremolós húrláb, kiegészítve az EVH D-Tuna szerkezettel, amellyel egy mozdulattal hangolhatjuk az E húrt egy hanggal lejjebb.

 

Az EVH® Wolfgang Special El Natural megjelenése 2016. augusztusára várható.

 

 

 

 

 

evh-special-striped 700.jpg

 

 

EVH® Wolfgang Special Striped

 

A Wolfgang Special Striped modell vörös, fekete és fehér csíkozású tetőlapjával Eddie Van Halen eredeti gitárja előtt kíván tisztelegni.

 

Fontosabb jellemzői az amerikai hárs testre kerülő domborított juharfa tetőlap, a robosztus, grafittal megerősített negyedfűrészelt juharfából készült nyak, a gyors, változó (12”-16”) rádiuszú fogólap 22 jumbo érintővel, a nyakillesztésnél állítható merevítő pálca. Erre a gitárra is  közvetlenül a testre erősített egyedi tervezésű EVH Wolfgang humbucking hangszedők kerültek, a húrláb itt is tremolós EVH Floyd Rose, kiegészítve az EVH D-Tuna szerkezettel. A felső nyereg satus Floyd Rose, a szerelvények krómozottak, a fejrész fekete.

 

A közvetlenül a testre erősített EVH Wolfgang humbuckereknek köszönhetően mindkét gitár hangja különlegesen harapós, felhangdús, hihetetlen hosszú hangkitartással.

 

Az EVH® Wolfgang Special Striped megjelenésének várható időpontja 2016. október.

 

További információk: EVH