zenesz_logo.png



A König & Meyer állványokról szóló sorozatunk befejező részében egy profi hangfalállvány szettről és különféle dob- és zongoraszékekről esik szó.

 

km_header_700.jpg

 

 

Korábbi írásainkban bemutattuk a König & Meyer professzionális mikrofon- billentyű és gitárállványait. Sorozatunk befejező részében először egy hangfalállvány szettről írunk, majd pedig egy szintén nagyon fontos kiegészítő-családról lesz szó, a különféle zongoraszékek, zongorapadok, dobszékek és egyéb színpadi székek világába kirándulunk.

 

A hangfalállványokra elsősorban kisebb kluboknak, vagy kisebb koncertező zenekaroknak van szükségük, fontossága elvitathatatlan. Aki próbálta már egy kis pinceklubban az énekládát a helyi zongorára, vagy mondjuk egy székre elhelyezve megoldani, hogy ne csak a közelben állók, ülők hallják a bandát, az biztos emlékszik arra a pillanatra, amikor megfogadta, hogy legközelebb nem bízza a véletlenre, és most már biztos, hogy invesztál egy hangfalállványba. Nos, az ilyen esetekre tudjuk ajánlani a König & Meyer két darabos hangfalállvány készletét.

 

 

hangfal_cr.jpg

 

 

 

A két kiváló minőségű, alumíniumból készült, könnyen szállítható hangfalállványhoz egy szállítótáskát is kapunk. Az üvegszállal megerősített szerelékek és a szabadalmaztatott nyomógombos magasságállítás stabil tartást biztosít a hangfalnak és kényelmessé teszi az állvány kezelését. A lábak könnyen kezelhető szorítógyűrűvel állíthatók.

 

Főbb jellemzők:

 

Termékkategória: Baseline
Magasság: 1270-1930 mm
Magasságállítás: nyomógombos rendszerrel és rögzítő csavarral
Lábak: csőlábak kereszttartóval
Anyag: alumínium
Max. terhelhetőség: 50 kg
Rudazat: 2 részes, egymásba tolható
Csővég átmérő: 35 mm
Szín: fekete
Tömeg: 6,01 kg
Ár: 39 541 Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

Áttérve a különböző színpadi ülőalkalmatosságok témakörére először essen szó a dobszékek Mercedeséről, a König & Meyer Gomezz dobszékről. Azon túl, hogy úgy reklámozzák, hogy ez a világ első dobszéke, amihez ButtKicker csatlakoztatható, ez a szék valóban ergonomikus, könnyen kezelhető, masszív és feltehetően mindent tud, amit egy dobszéknek tudnia kell.

 

 

gomezz_cr.jpg

A széket három behajtható lábbal, a csúszás megelőzésére és a rezgéscsillapítás miatt nagy gumivégekkel gyártják, melyekre opcióként tüskék is felszerelhetők. A magasságállítás gyors és precíz, 10 mm-es lépésekben hajtható végre, a rögzítés kényelmes kézre álló mechanizmussal történik. A levehető ülés öntvény vázat kapott. Az ülés a rögzítésnek köszönhetően nem billeg, de kilazítva forgatható, megszorítva fixálható. Az ergonomikus üléskialakítás csökkenti a dobos combjaira nehezedő nyomást. A minőségi kárpitozás és a finom fekete műbőr tökéletes kényelmet biztosítanak. A világon elsőként a K&M 4 db menetes csavarhelyet alakított ki az ülés alsó felén, amelyhez a ButtKicker csatlakoztatható. Opcionális extra szolgáltatás, a hangolókulcs számára kialakított tárolóhely.

 

 

204725_450.jpg

 

Főbb jellemzők: 

Besorolás: Starline
Speciális jellemzők: magasságállítás reteszelő mechanizmussal, forgatható ülés, ButtKicker rögzítés
Lábak kialakítása: 3 láb kettős merevítéssel
Anyag: krómozott acél
Oszlop kialakítása: 2 részes, összecsukható
Ülés méret 410 x 400 mm
Magasság: 455-655 mm
Súly: 5,92 kg
Ár: 62 765 Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahogy fentebb írtuk, ez a dobszék a „luxust” képviseli és természetesen ez az árán is érződik. Azonban a König & Meyer gondolt azokra is, akik kisebb költségvetésből gazdálkodnak. PICCOLINO, PICCO és GRANDE névre keresztelt dobszékek mindegyike kényelmes, nagy strapabírású, kettős merevítéssel ellátott krómozott acél lábakkal szerelt, szabadalmazott nyomógombos magasságállítással működő eszközök. A 300 mm átmérőjű, (a GRANDE modellnél 330 mm) csúszásmentes műbőrrel bevont, kényelmes béléssel kitömött ülés jól végzi a dolgát még hosszútávon is. Az ülés forgása a könnyűtől a fix pozícióig szárnyas anyával könnyel állítható. A sorozatból, az alábbiakban a középső PICCO paramétereit ismertetjük.

 

 

pico_200.jpg

König & Meyer 3 lábú fekete PICCO dobszék

 

 

Besorolás: Baseline
Speciális jellemzők: szárnyas anyával állítható ülésforgás
Magasságállítás: nyomógombos, 15 mm-es lépésekben
Lábak kialakítása: 3 láb kettős merevítéssel
Anyag: krómozott acél
Oszlop kialakítása: 2 részes, összecsukható
Ülés átmérő: 300 mm
Magasság: 485-680 mm
Súly: 3,25 kg
Ár: 23 320 Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A zongoraszékek terén is rendkívül széles a König & Meyer kínálata. A kiváló minőségű székek között egyszerűbb zongorapadok, pneumatikus zongoraszékek, de favázas, tömör bükkfából készült, négyrétegű poliészter lakkozású luxuskivitelű zongoraszékek is megtalálhatók, vagyis mindenki igénye és pénztárcája szerint választhat magának színpadi ülőalkalmatosságot.

 

 

 

 

pad 700.jpg

 

 

Összecsukható, szövet borítású König & Meyer zongorapad

 

Kényelmes zongorapad kiváló minőségű műbőr-, vagy erős szövetborítással. 540 x 300 mm ülésméret, magasságállítás, billegésmentes kivitel, szállításhoz összecsukható.

Speciális jellemzők: csavaros magasságállítás
Lábak kialakítása: billegésmentes gumiláb
Anyag: acél
Oszlop kialakítása: összecsukható
Ülés méret 540 x 300 mm
Magasság: 395-585 mm
Súly: 5,14 kg
Ár: 18 105 Ft

 

 

 

 

 

 14085_700.jpg

 

 

 

Állítható magasságú König & Meyer zongorapad fekete műbőr huzattal

 

A kompakt acél konstrukció és a széles, padlóvédelemmel ellátott talpak különösen stabillá teszik ezt a megnyerő külsejű zongorapadot. A kitűnő üléskomfortot és zongorajátékhoz szükséges kényelmet a műbőrrel bevont ülőlap garantálja. A kétoldalt lévő rugós csavarok révén a magasság precízen beállítható, ezt egy gravírozott beosztás is segíti. A zongorapad kiválóan illeszkedik a 18810 billentyűs állványhoz.

 

Speciális jellemzők: rugós magasságállító csavar
Lábak kialakítása: széles talpak padlóvédelemmel
Anyag: acél
Ülés méret 660 x 330 mm
Magasság: 430-670 mm
Súly: 8,5 kg
Ár: 51 225 Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

lĂŠgrugĂłs_240.jpg

 

 

König & Meyer zongoraszék légrugóval, fekete műbőr huzattal

 

Tökéletes pozíció. Ezzel a kényelmes zongoraszékkel mindig a megfelelő helyzetben lehet ülni. A 430x330 mm-es négyszögletes ülőfelület és az erős műbőrborítás kiemelkedően jó ülési komfortot nyújt. A magasság a beépített pneumatikus rugó segítségével 470 és 600 mm között változtatható. A kar az ülés alatt található és könnyen működtethető.


Talp átmérője: 400 mm
Magasság: 470-600 mm
Magasságállítás: pneumatikus rugóval
Láb felépítése: kerek talp
Anyag: acél
Rudazat: kétrészes, teleszkópos
Ülőpárna: műbőr, 430x330 mm
Szín: fekete
Súly: 8,14 kg
Ár: 50 512 Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

km-13900 matt fek_bĂĄrsony_crop.jpg

 

 

 

König & Meyer zongoraszék matt fekete lakkozással, fekete bársony ülőpárnával

 

Komplett zongoraszék tömör európai bükkfából, négyrétegű matt fekete poliészter lakkozással. Stabil lábak csúszásmentes gumi végekkel. Kettős kereszttartó mechanizmus a könnyű és precíz magasságállítás érdekében. Masszív ülőpárna MDF anyagból fekete bársonyborítással. Lapra szerelve szállítják, egyszerűen összerakható.

 

Magasság: 460-550 mm
Magasságállítás: kettős kereszttartó
Anyag: fa
Ülőpárna: bársonyborítás, 550x330 mm
Szín: matt fekete lakkozás, fekete bársony ülőpárna
Súly: 8,75 kg
Ár: 55 716 Ft

 

 

 

 

Az ebben a cikkben és a korábbi írásainkban bemutatott König & Meyer termékek csak illusztrálni kívánják a gyártó hihetetlenül széles kínálatát. Akit a további részletek és a teljes termékskála érdekel, látogasson el a hazai forgalmazó, az Elimex honlapjára. Az itt feltüntetett árak bruttó árak, és az ÁFA-t tartalmazzák. Jó böngészést!