zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Cort nagyjából ötven éve gyárt gitárokat és basszusgitárokat, és már bizonyították, hogy képesek megfizethető áron jó minőségű hangszereket készíteni.

 

XCortX700.jpg

 

 

 

 

A Cort Guitars bejelentette új B5 Plus AS basszusgitárját. Ez a frissített modell része a Cort Guitars Artisan sorozatának, és leglényegesebb jellemzője a Markbass MB-1EQ előerősítő.

 

A B5 Plus AS basszus teste mocsári kőrisből készült. A 34 inches menzúrájú, öt részből álló wenge és rózsafa nyak a rózsafa fogólappal, és a hozzáillő fejrésszel alkot tetszetős egységet. A fejlesztés legfontosabb része a Bartolini MK-1 hangszedőkhöz illeszkedő új, Markbass MB-1 EQ előerősítő, ami rendkívül természetes és transzparens hangzást garantál, nem színezi túl a hangszer fájában keletkező rezgéseket, és a hangszer legjobb akusztikus jellemzőit hozza elő.

 

A nyaknál alkalmazott wenge és rózsafa kombináció feszes és határozott középfrekvenciákat biztosít, és jól kiegészíti a mocsári kőris test fényes és széles tartományban érvényesülő tonális jellemzőit. Az új modellt a Hipshot Ultralight hangolókulcsok és a fekete szerelvények teszik teljessé. A B5 balkezes és négyhúros változatban is kapható lesz.

 

A B5 Plus AS basszust a következő színekben gyártják: B5 TAB – Tobacco Burst, B5 OPN – Open Pore Natural és B5 OPM – Open Pore Mahogany. Minden esély megvan arra, hogy ezek a modern megjelenésű hangszerek népszerűek legyenek, feltéve, ha az áruk is megfelelő lesz. Hivatalos árat pillanatnyilag még nem tudunk, Nagy-Britanniában néhány online kereskedő 595 fontért kínálja. Tegyük hozzá, hogy a Cort nagyjából ötven éve gyárt gitárokat és basszusgitárokat, és már bizonyították, hogy képesek megfizethető áron jó minőségű hangszereket készíteni.

 

Specifikáció:

 

Konstrukció: csavarozott nyak
Forma: Double Cutaway
Test anyaga: mocsári kőris
Nyak: ötrétegű wenge és rózsafa kombináció
Fogólap: rózsafa
Érintők: 24 db
Menzúra: 34″ (864mm)
Pozíciójelölők: kaliforniai kagyló
Hangoló kulcsok: Hipshot Ultralight
Húrláb: EB12
Hangszedők: Bartolini MK-1
Elektronika: Markbass MB-1 EQ
Kezelőszervek: főhangerő, Treble, Mid, Bass, Pickup Balancer, Power Tap kapcsoló
Szerelvények: fekete

 

Bővebben: Cort