zenesz_logo.png



Az Eventide bejelentette új, Tverb névre keresztelt reverb plug-in csomagját, amit a legendás hangmérnökkel, Tony Viscontival közösen fejlesztettek ki.

 Header-Tver-Promo-700.jpg

 

Az Eventide bejelentette új, Tverb névre keresztelt reverb plug-in csomagját, amit a legendás hangmérnökkel, Tony Viscontival közösen fejlesztettek ki. Az új plug-in élethű változata annak a három mikrofonos technikának, amit Visconti David Bowie „Heroes” című albumának felvételekor alkalmazott a Berlini Hansa stúdióban. Az Eventide azonban még egy lépéssel továbbment a plug-in elkészítésekor. A Tverb plug-in csomaggal olyan zengetőt kapunk, ami egy közeli, és két mozgatható sztereó mikrofonnal, paraméterezhető módon adja vissza a legendás stúdió hangterének jellemzőit.

A Tverb kivételesen hatékony plug-in, anélkül nyújtja a Hansa stúdió és a Meistersaal koncertterem gazdag térhangzását, hogy túlságosan leterhelné a zeneszerkesztő programot futtató gép processzorát. A plug-in három különböző reverbet tartalmaz, melyeknél a két mozgatható mikrofont gyakorlatilag bárhová helyezhetjük a helységben.

 


Főbb jellemzők:

  • Két mozgatható mikrofon állítható zengetési idővel és hangszínnel
  • Az első mikrofon iránykarakterisztikája változtatható, így a beállított karakterisztikáknak megfelelően több, vagy kevesebb térhangot vesz fel ez a mikrofon.
  • Egyedi Eventide zengető algoritmus, szabályozható hangszín (EQ), szóródás (diffusion), és lecsengés (decay) paraméterekkel.
  • Az első mikrofonra kapcsolt kompresszor egység, ahogyan, azt Visconti az eredeti beállításában használta.
  • Két összekapcsolható zengető utáni (post-reverb) gate modul, melyeknek állítható a zárási küszöbértéke (threshold), az idő, ami alatt bezáródnak (attack), és az az idő, amíg nyitva kell lenniük (hold).
  • A konzol (Visconti eredeti kézírásos jelzése nyomán lett feliratozva) zengető utáni, független szint- és panoráma szabályozást biztosít mindegyik mikrofon csatornájára, és a maszter részére (a maszternél nincs panoráma szabályozási lehetőség)
  • A konzol "ROOM" egységében a szoba hangterének paramétereit lehet beállítani, úgymint a szoba zengési idejét, a szóródást (diffusion), valamint a zengésben szereplő magas és mély frekvenciák arányát
  • Fázisfordító gomb – az esetlegesen fellépő fázisfordulás megszüntetésére, vagy éppen létrehozására
  • A "Mix Lock" funkció – alkalmazása lehetőséget nyújt a preset-ek és beállítások cseréjére, anélkül, hogy a megváltozzon a wet/dry arány
  • A teljesen automatikus üzemmód támogatása

Platform kompatibilitás: Microsoft Windows 7+ and Apple OS X 10.7+

Szoftver kompatibilitás: Pro Tools 10,  Cubase 7 +, Nuendo, Wavelab, Logic 8+, Ableton Live  7+, SONAR, Studio One, Digital Performer, Reaper, GarageBand

Az Eventide Tverb plugin elérhető májustól 189,23 EUR bevezető áron, csak 2016. május 31-ig!

A javasolt kisekreskedelmi  ár 2016. június 1-től: 316,23 EUR

További információk, hangminták: Eventide 

Európai és hazai forgalmazó: SoundService