zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
„Fedezd fel a mélyebb hangolás varázsát!” – szól az Iron Label gitárok szlogenje, és az Ibanez tényleg mindent megtett, hogy ez lehetséges legyen.

 

 

 

 

Néhány éve megjelent egy új butik gitár dizájn, ami lassan, de biztosan hódítani kezdett. Az ötlet lényege egy olyan két rétegből álló gitártest, ami ötvözi a különleges mintázatú tetőt és a natúr testet, de oly módon, hogy mindkettőt egyszerre láthassuk. Az Ibanez jól vette észre, hogy ez a forma csodálatosan illik a levágott élű (beveled) RGD sorozatú modelljeihez…

 

Az eredmény, az új Iron Label RGD sorozat, melynek modelljein a natúr lakkozású kőrisfa testre szép mintázatú egzotikus fából készült top került. Ezeket a hangszereket azonban nem csak szemet gyönyörködtető megjelenésük teszi különlegessé, hanem az is, hogy mélyebb hangolásra tervezték őket, ami ugye igen csak kedvez a metal zenének. Meghosszabbított 26,5 inches menzúrájuknak és az egy egész hanggal történő lejjebb hangolásnak köszönhetően vastag, meleg az Iron Label RGD gitárok hangzása, ugyanakkor az átlagosnál hosszabb menzúra ellenére a nyak tökéletesen alkalmas a gyors játékra.

 

Az extra mélyen kivágott cutaway forma könnyen elérhetővé teszi a legfelső fekvéseket is, a test felső részének elegánsan lecsapott éle az esztétikus megjelenésen túl, a még jobb játékkényelmet is szolgálja. A sorozat hangszerei érzékenyen reagálnak a játék dinamikai finomságaira, a vadonatúj DiMarzio Fusion Edge hangszedők, a Gibraltar Standard II húrláb és a satus Gotoh kulcsok kombinációja maximálisan kielégíti a progresszív metal gitárosok igényeit.

 

 

 

 

 

 

img_rgdix6mrw_cbf_700.jpg

 

Ibanez RGDIX-6MRW CBF Iron Label

 

A test nagyrészt kőrisfából készült – natúr színben, hogy a fa erezetében gyönyörködhessünk – de a tetőlapra, ami a test jórészét uralja, vékony rózsafa réteg került. Lehet, hogy ez a hangzáshoz nem túl sokat tesz hozzá, de mint látvány, verhetetlen! A háromrétegű juhar és bubingafa Nitro Wizard nyak is hozza ezt a színvonalat, tónusa és stabilitása kiváló, és akkor még nem beszéltünk a madárszemes juharfa fogólapról, ami nem mindennapos látvány. A meghosszabbított menzúra, a DiMarzio Fusion Edge hangszedők – melyeket kifejezetten mai progresszív metal gitárosok számára terveztek – komoly értéknövelő tényezők.

 

Ez a hangszer jó példája annak, hogy lehetséges olyan butik dizájnú, kiváló minőségű gitárt készíteni, ami a legtöbb gitáros számára még megfizethető.

 

 

ibanez rgd detail.jpg

 

 

Specifikáció

 

Nyak: Nitro Wizzard háromrétegű juhar/bubingafa
Test: kőrisfa test, rózsafa tetővel
Fogólap: madárszemes juhar
Érintők: 24 db jumbo
Húrláb: Gibraltar Standard II
Nyaki hangszedő: DiMarzio® Fusion Edge Humbucker (passzív, kerámia mágneses)
Húrláb hangszedő: DiMarzio® Fusion Edge Humbucker (passzív, kerámia mágneses)
Menzúra: 673 mm / 26,5”
Felső nyereg szélessége: 43 mm
Fogólap rádiusz: 400 mm
Kezelőszervek: hangerő, háromállású pickup-váltó 
Húrláb: Gibraltar Standard II, fix
Hangoló kulcsok: satus Gotoh
Szerelvények: fekete
Gyári hangolás: 1D, 2A, 3F, 4C, 5G, 6D
Húr vastagság: .010/.013/.017/.026/.036/.046
Lakkozás: CBF (Charcoal Brown Burst Flat)
Ár: 251 500 Ft - Mezzoforte Hangszeráruház

 

 

 

 

 

 

 

 

img_rgdix7mpb_sbb_700.jpg

 

 

Ibanez RGDIX7MPB SBB Iron Label

 

Ez a hangszer az RGD Iron Label héthúros változata, ha lehet még extrémebb/szebb kivitelben – hogy melyik jelző igaz, mindenki döntse el maga… A natúr kőrisfa testre itt szürreális mintázatú nyárfa tető került, a többi jellemző gyakorlatilag megegyezik a hathúros változatéval, persze a felső nyereg, a nyak szélessége és a húrláb a hét húrhoz alkalmazkodik. Az Ibanez RGD modelleket eddig is úgy ismerték, hogy remekül használhatók a mélyebb hangolásokhoz. A héthúros Iron Label esetében sincs ez másképp, a 26,5 inches menzúra, és a test, ami tökéletesen alkalmas a 7 húr nagyobb feszítésének kezelésére, igazi metál gépezetté teszik ezt a gyönyörű hangszert.

 

Specifikáció

 

Nyak: Nitro Wizzard 7 háromrétegű juhar/bubingafa
Test: kőrisfa test, nyárfa tetővel
Fogólap: madárszemes juhar
Érintők: 24 db jumbo
Húrláb: Gibraltar Standard II-7 
Nyaki hangszedő: DiMarzio® Fusion Edge Humbucker (passzív, kerámia mágneses)
Húrláb hangszedő: DiMarzio® Fusion Edge Humbucker (passzív, kerámia mágneses)
Menzúra: 673 mm / 26,5”
Felső nyereg szélessége: 48 mm
Fogólap rádiusz: 400 mm
Kezelőszervek: hangerő, háromállású pickup-váltó 
Húrláb: Gibraltar Standard II-7, fix
Hangoló kulcsok: satus Gotoh
Szerelvények: fekete
Gyári hangolás: 1D, 2A, 3F, 4C, 5G, 6D, 7A
Húr vastagság: .010/.013/.017/.026/.036/.046/.059
Lakkozás: SBB (Surreal Blue Burst)
Ár: 282 900 Ft - Mezzoforte Hangszeráruház


További részletek: Ibanez