zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
A Martin a 2016-os Frankfurti Zenei Vásáron mutatja be új D-28 John Lennon akusztikus gitárját, ami immár a második, a legendás Beatle emlékére kiadott gitárjainak sorában.

 

 martin-d28-john-lennon2_700.jpg

 

 

 

A C.F. Martin & Co bemutatja új D-28 John Lennon akusztikus gitárját, ami immár a második, a legendás Beatle emlékére kiadott gitárjaik sorában. Ez a hangszer a sikeres, limitált kiadású D-28 John Lennon 75th Anniversasry modellt követi, és ezúttal nincs hír arról, hogy a hangszert limitált mennyiségben készítenék. A hivatalos bemutatóra a hamarosan kezdődő 2016-os Frankfurti Musikmesse alkalmából kerül sor.

 

 

A legszembeötlőbb megkülönböztető jegye a dreadnought testű gitárnak, a hangszer fején látható híres Lennon „önarckép”, ami rózsafa lapon, közvetlenül a Martin Guitar logója alatt díszeleg. Az ébenfa fogólapot John Lennonhoz kapcsolódó gyöngyház berakások – így többek között legendás kör alakú szemüvegének rajza – díszítik.

 

 

 

johnlennonmartin.jpg

 

 

 

A gitár testfelépítése követi a Martin tradicionális D-14 modelljét, tömör sitka fenyő tető, hátul megerősített X merevítéssel. A test hátlapja és oldalfala tömör Kelet-Indiai rózsafából készült, a hátlapon egyedi, a békét jelképező berakással. Ez faanyag kombináció klasszikus Martin megoldás, ami erőteljes, ütős, kissé sötét színezetű hangot produkál, és számtalan felvételen hallhattuk már.

 

 

 

 

D-28 John Lennon_700.jpg

 

 

 

 

A mahagónifa nyakra 20 érintős ébenfa fogólap került. A hangszer menzúrája 25,4 inches (645,16 mm) a nyak 14. érintőnél csatlakozik a testhez, a felső nyereg szélessége 25,4 mm. Ezek a tulajdonságok a már ismerős, dreadnought-ra jellemző játékkényelmet nyújtják akkordjátéknál, ugyanakkor a húrtávolságok elegendő helyet biztosítanak a fingerpicking technikához is. További jellemzők a nyakillesztés elefántcsont-szerű borítása, modern, kidomborodó ébenfa húrláb, csont nyereggel, zárt mechanikás króm hangolókulcsok, fekete műanyag húrlábtüskék és fekete akril koptatólap.

 

A most megjelenő Martin D-28 John Lennon akusztikus gitár javasolt kiskereskedelmi ára 5,499 USD, és ahogyan az előző, limitált verzió sikere sejteti, ez az új modell magas ára ellenére is kelendő lesz.

 

További információk és részletes specifikáció: Martin Guitar