zenesz_logo.png



A Peavey Electronics bemutatta 1000 Wattos Headliner, rackbe szerelhető basszus erősítőjét, melybe 1000 W teljesítményt pakoltak, de súlya alig több mint 5 kg, és már világszerte kapható.

 

118796_31182_700.jpg

Nagyításhoz klikk a képre!

 

 

 

A Peavey Headliner 1000-es modellt hétsávos grafikus EQ-val látták el, melyben mindegyik frekvenciasávnál 15 dB-t vághatunk vagy emelhetünk, az optimális basszushang kialakításához. Az EQ egységet használhatjuk a Low és High hangszínszabályzókkal együtt, de az EQ-hoz tartozó Bypass kapcsolóval az equalizer ki is kerülhető.

 

A beépített szintszabályzós optikai kompresszorral – amihez szintén tartozik egy Bypass kapcsoló – pontosan tudjuk szabályozni a kompresszálás mértékét. A három nyomógombos Tone szekcióban választhatunk a Bright, Contour, és Crunch hangszínek között. A legérdekesebb talán a Crunch állás, amivel olyan vintage hangzást tudunk előállítani, ahol csak a magas frekvenciák kapnak egy kis csöves torzítást, a fontos mély frekvenciák érintetlenek maradnak. Azt már talán mondanunk sem kell, hogy a Tone egységhez is tartozik egy Bypass kapcsoló.

 

További fontos jellemzők az effekt hurok, a Pre-Gain és Master Volume szabályzás és a fejhallgató kimenet. A kompresszor és a Tone szekció lábkapcsolóval is kezelhető. Az előlapon helyet kapott még egy aktív/passzív pickup váltó kapcsoló, mellyel az adott gitár elektronikájához állíthatjuk a bemenetet. Az erősítőt ellátták a Peavey DDT™ hangszóró védelmi áramkörével, ami megakadályozza, hogy az erősítő „klippeljen”, és megfelelő dinamikai tartalékot biztosít.

 

 

peavey-headliner-series-650.jpg

 

 

 

 

A Headliner 1000 hátsó paneljén megtalálható az EQ előtti direkt vonalkimenet XLR aljzata, a földleválasztó kapcsoló, a hangfalkimenet Speakon és jack aljzata és a lábkapcsoló csatlakozási lehetőség. A Headliner 1000 fejet elsősorban a Peavey Headliner 410, Headliner 210, Headliner 115, és Headliner 112 basszus hangfalakhoz ajánlják a tökéletes, ütős és megbízható basszushang elérése érdekében.

 

 

Néhány fontos adat

 

Teljesítmény: 700 W RMS @ 8 Ohm, 1000 W RMS @ 4 Ohm
Tápfeszültség: 220V - 240V 50/60 Hz
Méret: 7,14 x 44,13 x 31,75 cm (magasság x szélesség x mélység)
Súly: 5,4 kg
Listaár: 449,99 USD

 

A gyártó weboldala: Peavey