zenesz_logo.png



Az Ernie Ball Music Man folytatja Modern Classic hangszereinek innovációját, ezúttal az új Cutlass modell vadonatúj demóját és ismertetését osztjuk meg olvasóinkkal.

 slide-372_700.jpg

 

A hivatalosan a 2016-os téli NAMM Show-n debütált, új Cutlass, legjellemzőbb újdonságai a vintage karakterű elektronika, a modern, szuper lágy tremolo rendszer és a pehelykönnyű égerfa test. Schaller M6-IND satus kulcsok kerültek a Music Man védjegyének számító, felül négy, alul két kulcsos kialakítású meghosszabbított fejre, ami teljesen egyenes húrvezetésével szuper stabil hangolást tesz lehetővé.

 

A válogatott juharfából készült nyakat öt csavarral rögzítették a testhez, a szépen elsimított nyak illesztés lágy átmenetet képez a nyak és a test között. Az új modellen három egyedi gyártású, a ’60-as évek közepét idéző, lépcsőzetes elrendezésű pólus rudakkal gyártott Music Man single-coil hangszedőt találunk. Az elektronikát ötállású pickup váltó, egy főhangerő (250K Ohm) és egy hangszín (.047µF kondenzátor) teszik teljessé.

 

 

slide-371_700.jpg

 

 

A Music Man Modern tremolo vintage-stílusú, hajlított acél húrláb babákkal rendelkezik az optimális hangzás érdekében, a krómozott fedőlap pedig kényelmesebbé teszi a játékot, ha a pengető kezünk a húrláb felett van.

 

A gitár minden porcikáján a hibátlan mesterségbeli tudás érződik, ebben hangszerben a régi világ esztétikája és stílusa remekül találkozik a modern tervezéssel és a ma elvárható játékkényelemmel.

 

 

slide-373_600.jpg

 

 

Fontosabb jellemzők:

 

Test anyaga: égerfa
Húrláb: Music Man® Modern tremolós húrláb, hajlított acél babákkal
Menzúra: 25-1/2" (648 mm)
Fogólap rádiusz: 10" (254 mm)
Fejrész: hosszított, 6-3/8" (16,2 cm)
Érintők: 22 db magas profilú, közép széles, rozsdamentes acél
Nyak szélessége: 41,3 mm a felső nyeregnél
Nyak anyaga: válogatott juhar
Fogólap: válogatott juhar (fekete vagy elefántcsont); rózsafa
Nyak lakkozása: szaténfényű poliuretán
Hangoló kulcsok: Schaller M6-IND, satus
Árnyékolás: akrilgyanta bevonatú üregek, alumíniummal bélelt koptatólap
Elektronika: passzív hangerő és hangszínszabályzó, 5 állású pickup váltó
Hangszedők: SSS – 3 egyedi Music Man® single-coil, széles spektrumú Music Man® "Silent Circuit", zajcsökkentő technológiával
Lakkozás: magas fényű poliészter
Színválaszték: fekete, elefántcsont fehér, Vintage Sunburst, Vintage Turquoise

 

 

 

 

Tájékoztató kiskereskedelmi ár: 1 499 USD
További információk: https://www.music-man.com/