zenesz_logo.png



Amint bizonyára köztudott, az ESP Original, ESP USA, és az ESP E-II a cég prémium kategóriás sorozatai, melyek a legigényesebb gitárosok számára készülnek. Ezek a sorozatok is számos újdonsággal szolgálnak 2016-ban.

 xlarge_arrow_2.jpg

 

 ESP Arrow

 

 

 

Minden ESP Original hangszer kézzel készül a cég Japan Custom Shop részlegében, míg az ESP USA modelleket az ESP Észak Hollywoodban lévő üzemében gyártják. Az ESP E-II gitárokat és basszusgitárokat az ESP hangszerkészítő mesterei készítik a cég japánban lévő gyárában.

 

2016-ban az Original sorozat ESP Arrow modellje Amerikában is kapható lesz varázslatos Black Andromeda színű lakozással. A Horizon-I visszakerül az ESP gitárok sorába Deep Candy Apple Red színben, az új Horizon-II NT-vel, amit feketében, és az új Horizon-III modellel együtt, amit Pearl White Gold lakkozással kínálnak. Az M-II CTM az ESP Mirage új verziója fekete színben.

 

 

original_700.jpg

 

 

 

Egy másik modell, mely most először lesz elérhető Amerikában az ESP Snapper, ami egy nagy tudású, klasszikus megjelenésű hangszer, különböző izgalmas színekben, eltérő felszereltséggel, és különböző hangszerfákból – fehér amerikai hársfa, égerfa, mocsári kőris – készült testtel. Snapper AL (Brass Red) égerfa test, Snapper AS (Burner) mocsári kőris test Snapper AL FR (Ice White) égerfa test, Snapper CTM (Aqua Marine), fehér amerikai hársfa test, habos juhar tetővel, Snapper CTM24 FR (See Thru Black) égerfa test habos juhar tetővel a kínálat. Mindegyik gitár nyaka juharfából készült melyre juharfa, vagy rózsafa fogólapot ragasztottak.

 

 

original2_700.jpg

 

 

 

 

 

A különleges formájú ESP Stream GT is újnak számit az USA-ban, három verzióban és színben lesz kapható: Stream GT CTM (Antique Sunburst), Stream GT Classic (Supreme Blue), és Stream GT STD (Titan Metal).

 

 

 

original3_700.jpg

 

 

 

 

 

A cég ESP USA sorozatát is bővítette és frissítette: az M-II NTB testen átmenő nyakú konstrukció különleges Sapphire Black, Pearl White, és Cobalt Blue lakkozással, és olyan felsőkategóriás összetevőkkel lesz kapható, mint például az EMG Metalworks 81/85-X hangszedők. Új színek és dizájnváltás jellemez más ESP USA modelleket is, így az USA M-III (Purple Sunburst finish), az USA Eclipse (Emerald Green Sunburst habos juhar tetővel), és az USA Horizon-II (Amber Cherry Sunburst lángolt juhar tetővel) modelleket.

 

 

mII_700.jpg

M-II NTB

 

 

 

 

usa mIII_700.jpg 

 

 USA M-III

 

 

 

 

 

Az elmúlt két évben az ESP E-II sorozat egyre nagyobb elfogadottságnak és népszerűségnek örvend a gitárosok körében, olyannyira, hogy sokan az ismert ESP művészek közül E-II modelleket használnak a legfontosabb munkáikhoz stúdióban és színpadon egyaránt. Az ESP E-II gitárok és basszusok a cég exkluzív tokiói gyárában készülnek, és a korábbi ESP Standard sorozatot váltották le 2014-ben. 2016-ban debütál az E-II Arrow-7, ami az Arrow forma izgalmas héthúros verziója.

 

 

eII arrow7_700.jpg

E-II Arrow-7

 

 

 

 

 

Az E-II EC-BB elegáns megjelenésű hangszer, szatén fekete lakkozást és ezüstszínű szegélyezést kapott. Az új Horizon FR-II és Horizon NT-II is csatlakozott az E-II sorozathoz, habos juhar tetejükre csodálatos See Thru Black Sunburst és Tiger Eye Sunburst lakkozás került. Ahogy az elnevezés is sugallja, az új E-II M-II Neck Thru gitárok testen átmenő nyakú konstrukciók, és fekete, valamint Urban Camo színekben kaphatók.

 

 

 

eII_700.jpg

 

 

 

 

Az E-II M-II Seven és MR Seven modellek szintén új jövevények ebben a felsőkategóriás szériában. Az ESP E-II sorozatban megjelent a Stream G forma is, melynek jellegzetes egy szarvas kialakítása könnyű hozzáférést enged a felső fekvésekhez.

 

További három ESP E-II gitár is debütál az ESP rajongók konkrét igényei nyomán. Az E-II SV fekete vagy fehér színben kapható, kontrasztként fehér, vagy fekete csíkozással. A gitár égerfából készül, az ébenfa fogólapon 24 érintővel, a nyakon és a fejrészen szegélyezéssel, dupla EMG 81 hangszedőkkel és Original Floyd Rose tremolóval szállítják. Az E-II V-II STD ’V’ alakot formázó hangszer prémium kategóriás részletekkel, mint például az EMG 81/85 pickup szett, és a TonePros Tuneomatic húrláb. Végül essen szó az E-II Viper Baritone gitárról, ami 27 inches menzúrájú setthru (ragasztott-bedolgozott) nyakú konstrukció, 24 érintős ébenfa fogólappal és EMG 81/85 hangszedőkkel, látványos Charcoal Metallic szatén fényezéssel.

 

 

 

eII_2_700.jpg

 

 

 

További részletek és specifikáció: ESP
Az ESP gitárok hazai és európai forgalmazója: SoundService