zenesz_logo.png



Közel egy évtizedes szünet után a csavarozott nyakú CE 24 ismét visszakerült a PRS kínálatába.

 

Jan16_PG_LNU_PRS_ce24crop.jpg

 

 

 

Amióta elektromos gitárokat gyártanak, megoszlanak a vélemények arról, hogy a csavarozott, vagy a ragasztott, netán a testen átmenő nyak előnyösebb a hangzás és a kényelem szempontjából. Mindegyik konstrukció mellett vannak érvek és ellenérvek, a dolog már-már hitvitává fajult. Ha érdekel, itt olvashatsz erről részletesebben.

 

Az azonban tény, hogy a PRS kihozta CE 24-es modelljét, amely hosszú idő után ismét csavarozott nyakkal készül. Megtartották a tradicionális testfelépítést: mahagóni hát, juhar tetővel, ehhez jön a csavarozott juharfa nyak, amire rózsafa fogólap került. A Pattern Thin profilú nyak szatén fényű natúr lakkozást kapott. A hangszerből kihozható legtökéletesebb hangzás érdekében a CE 24-re Paul által tervezett PRS 85/15 hangszedőket szereltek, melynek jellemzője a rendkívüli tiszta hang, valamint a megnövelt mély és magas átvitel. Az elektronika egy hangerő és egy húzó-nyomó kapcsolós hangszín szabályzóból (coil split), valamint egy háromállású pickup-váltó kapcsolóból áll, így összesen hatféle klasszikus hangszín áll rendelkezésünkre.

 

Az eredeti CE modellt, ami PRS minőséget és a tradicionális csavarozott nyakú konstrukciókra jellemző fényes hangzást nyújtotta a gitárosoknak, 1988-ban mutatták be. Most, közel egy évtizedes szünet után a CE 24 ismét visszatért a PRS kínálatába.

 

„Az elmúlt 30 év, amit gitárgyártással töltöttünk, sok mindenre megtanított bennünket, és ezt a tudást felhasználtuk, amikor terveztük az új, csavarozott nyakú CE modellünket. Talán a legfontosabb frissítés az új 85/15 pickupok megjelenése, melyek sokkal szebben szóló magas hangokat produkálnak, mint az eredeti “HFS” hangszedők, ugyanakkor a gitár vékonyabb lett, a hátlap és a tető ívelése módosult, így sokkal kényelmesebb rajta játszani.” – mesélte a PRS alapítója, Paul Reed Smith.

 

 

 

 

 

 

 

Specifikáció:

 

Tetőlap: juharfa
Hátlap: mahagóni     
Érintők száma: 24
Menzúra: 25" (635 mm)
Nyak anyaga: juharfa
Fogólap: Kelet-indiai rózsafa
Pozíciójelölő berakás: madár alakok
Nyakforma: Pattern Thin
Húrláb: PRS-Designed tremolós
Hangolókulcsok: PRS-Designed satus
Szerelvények: nikkel
Húrláb hangszedő: 85/15 Treble
Nyaki hangszedő: 85/15 Bass
Elektronika: hangerő, húzó-nyomó kapcsolós hangszín (tekercs leválasztáshoz), 3 állású pickup-váltó
Színválaszték: borostyán, Dark Cherry Sunburst, Grey Black, McCarty Tobacco, Ruby, Trampas Green, Vintage Sunburst, Whale Blue (natúr szegélyezés, natúr szatén lakkozású nyak)

 

További információk: PRS