zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Hájer Gergő, az Omega Diatribe alapító gitárosa új videón demonstrálja, mit tud egy felsőkategóriás ESP M II Woodland Camo gitár.

 

xlarge_500.jpg

 

 

Tavaly ősszel Hájer Gergőnek, az Omega Diatribe gitárosának jóvoltából bemutattuk, milyen jó párosítás egy 7 húros bariton ESP Horizon gitár és egy Mesa Boogie fej + hangfal kombináció – legalábbis, ha valaki a metál zene elkötelezettje. A videó olyan jól sikerült, hogy az amerikai cég illetékesei is felfigyeltek Gergő az ESP-vel kapcsolatos aktivitására, és nevét már a cég hivatalos művészei között találjuk.

 

http://www.espguitars.com/users/5377398

 

 

A közelmúltban elkészült Gergő egy újabb ESP gitár demonstrációja, amit az alábbiakban adunk közre. Az Omega Diatribe gitárosa ezúttal az ESP egyik felsőkategóriás hangszerének kiváló hangját kívánta bemutatni. A videóban látható-hallható gitár 2009-ben készült, japán, limitált szériás M II (Woodland Camo) modell, amiből összesen 6 darab található az egész világon és főbb jellemzői a következők:

 

Test anyaga: égerfa
Konstrukció: testen átmenő nyak
Menzúra: 25,5” (648 mm)
Fogólap: rózsafa
Hangolókulcsok: Gotoh
Tremoló: Kahler
Húrláb hangszedő: Seymour Duncan SH-8 Invader
Nyaki hangszedő: Wilkinson WMSH kerámia
Húrok: Ernie Ball 72-13
Hangolás: Standard A# (A#-D#-G#-C#-F-A#)

 

 

 Gergő a gitárt ezúttal a Steinberg AMP RACK nevű VST szoftverrel szólaltatta meg, ami véleménye szerint az eddigi legmarkánsabb modellező szoftver, ami a piacon található. Ezt használta többek között a világszerte elismert svéd extrém metál Meshuggah zenekar is a Koloss c. lemezük felvételekor. A videón szereplő dal Hájer Gergő készülő szóló projektjének egy darabja, amin a venezuelai Andres Vincze hangja hallható.

 

 

 

 omega_diatribe_2014.jpg

 

 

 

Januárban lát napvilágot az Omega Diatribe új maxija Contrist címmel, amit a 2015-ös Wacken Metal Battle-ön nyert stúdióidőből rögzítettek, részben az 515 Studio-ban, részben pedig Magyarország egyik legnívósabb stúdiójában a SuperSize Recordings-ban, Horváth Attila (Subscribe) vezetésével, aki egyben a végső keverésért is felelni fog. A kiadványt továbbra is az amerikai Independent Ear Records gondozza, és hamarosan megtalálható lesz az összes online zenei áruházban, a legnagyobbtól a legkisebbig.

 

A zenekar 2016-os évet egy 4 állomásos mini-turnéval indítja a következő helyszínekkel:


01.15 Debrecen, Kaptár Klub

01.16 Satu Mare, Locomotive (Románia)

02.13 Székesfehérvár, 8-as Műhely

03.05 Budapest, Dürer Kert

 

További információk a zenekar hivatalos weboldalán.