zenesz_logo.png



A Pitch-Key segítségével bármely húr hangmagasságát egyetlen mozdulattal, egy pillanat alatt megváltoztathatjuk.

 

pitch-key-setup_700.jpg

 

 

 

Újra és újra feltűnnek innovatív gitár kütyük, tartozékok, megoldások, melyek később vagy sikert aratnak, vagy a perifériára szorulnak, esetleg végleg eltűnnek. Írtunk már a Spider Capo alternatív húrleszorítóról, Jackről, a Wi-Fi gitár csatlakozóról, és Roadie-ról, ami egy okostelefon segítségével képes behangolni a gitárt, és akkor a különböző furfangos módon átalakított gitárokról még nem is tettünk említést.

 

Most egy Pitch-Key névre keresztelt apró eszközt mutatunk be, mellyel egy vagy több gitárhúrt egy mozdulattal tudunk le- vagy felhangolni alternatív hangolásokhoz, elektromos vagy akusztikus gitáron egyaránt.

 

A Pitch-Key bármely acélhúrhoz használható, a felső nyereg és a hangolókulcs tengelye közé kell feltenni. Előre beállítható a két hangmagasság, melyek között egy gomb elforgatásával, játék közben lehet a hangolást változtatni. A Pitch-Key-t másodpercek alatt fel, vagy le lehet szerelni, anélkül, hogy a húrokat el kellene távolítani. A Drop D hangolás egy pillanat műve, de több Pitch-Key-t használva még több alternatív hangolási módot is használhatunk.

 

A lehetséges hangmagasság változtatás a húr vastagságától függ. A Pitch-Key-t acélhúrokhoz javasolják maximum 0.54-es méretig. A D, G, és H húrokon egy egész hangot lehet vele lefelé, vagy felfelé módosítani, az alsó E és A húrokat pedig két egész hanggal lehet mélyebbre hangolni, ezeknél a felfelé hangolás nem javasolt. Az alábbi táblázat a lehetőségeket mutatja egy 25,5 inches (648 mm) menzúrájú, normál hangolású gitárt alapul véve.

 

 

tĂĄbla 650.jpg

 

Megjegyzések:
B az angol nyelvterületen a H hangot/húrt jelenti
"Not recommended" = nem javasolt

 

 

 

 image2_650.jpg

 

 

 

A Pitch-Key számos kereskedőnél megtalálható, vagy közvetlenül megrendelhető a gyártó weboldalán. A cég weboldalán található információ szerint közvetlen rendelés esetén az európai ára 27 EUR, ingyenes kiszállítással.

 

 

 

 

 

 

 A gyártó weboldala: https://www.pitch-key.com/