zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Mind az öt új gitár az Ola Englund által kedvelt radikális, éles kontúrú double cutaway formavilágot tükrözi, és új Duncan Solar hangszedőkkel készül.

 

A Washburn Guitars és az angliai forgalmazója, a Sound Technology Ltd. bemutatták a 2015-ös Parallaxe Solar gitárokat. A Solar gitárok a Washburn művészének, Ola Englundnak a signature modelljei. Mind az öt új gitár az Ola Englund által kedvelt radikális, éles kontúrú double cutaway formavilágot képviseli, és új Duncan Solar hangszedőkkel készül.

 

 

 

USM-PX-SOLAR16ETC_700.jpg

 

 

 

A Washburn Parallaxe PX-SOLAR16ETC modell égerfa testtel, juharfa nyakkal, ébenfa fogólappal készül, menzúrája 648 mm-es. A hangszerre EverTune húrlábat, Buzz Feiten hangoló rendszert, Grover 18:1 satus húrgépeket, Duncan Solar hangszedőket, ötállású pickup-váltó kapcsolót szereltek. A gitár Carbon Black (szénfekete) lakkozással kapható.

 

 

 

 

 

USM-PX-SOLAR17ETC_700.jpg

 

 

A PX-SOLAR17ETC a héthúros változata a fenti gitárnak, vagyis a többi jellemzői megegyeznek a 16ETC modellével.

 

 

 

 

 

USM-PX-SOLAR16FRC_700.jpg

 


A PX-SOLAR16FRC-n már Floyd Rose 1000 tremolót is találunk, hatalmas réz tremolóblokkal és tremoló rugó rezgéscsillapítóval. A gitárra EverTune húrlábat, Buzz Feiten hangoló rendszert, Grover 18:1 satus húrgépeket, Duncan Solar hangszedőket, ötállású pickup-váltó kapcsolót szereltek, és ez a hangszer is Carbon Black lakkozással kapható.

 

 

 

 

 

USM-PX-SOLAR16TBLM_700.jpg

 

 

A PX-SOLAR16TBLM modell teste mocsári kőrisből készül, a juharfa nyakra ébenfa fogólapot ragasztottak, menzúrája szintén 25,5” (648 mm) hosszú. További jellemzői a Buzz Feiten hangoló rendszer, a satus Grover 18:1 húrgépek, a Duncan Solar hangszedők, ötállású pickup-váltó kapcsolóval. A gitárt Trans Blue Matte (áttetsző matt kék) színben gyártják.

 

 

 

 

 

 USM-PXSOLAR180C_700.jpg

 

 

A PX-SOLAR180C  nyolchúros modell, 27 inches (686 mm) menzúrával. A teste égerfa, a juhar nyakra ébenfa fogólapot ragasztottak. További jellemzők a fix húrláb, Grover 18:1 húrgépek, a Duncan Solar hangszedők, ötállású pickup-váltó, és a Carbon Black lakkozás.

 

 

A Parallaxe a Washburn metál gitár sorozata, amely a világ rock/metal piacát célozza meg, és kifejezetten a kemény rockot művelő gitárosok igényeit igyekszik a legfejlettebb technológiák felhasználásával kiszolgálni. A széria hangszerei rendelkeznek mindazon képességekkel, melyeket az igényes rock/metal gitárosok évek óta fontosnak tartanak. Ezek a gitárok abszolút koncertre és stúdió munkára születtek, és olyan egyedi jellemzőkkel bírnak, mint a Stephen’s Extended Cutaway test kialakítás, ami könnyű hozzáférést enged a legfelső fekvésekhez is, Buzz Feiten hangoló rendszer, a tremoló rugók mechanikus rezgéscsillapítása, a nagyméretű réz tremolóblokk, szuper jumbo érintők,  EverTune® húrláb stb.

 

 

 

 

 

 

Ola Englund olyan zenekarokban vált ismertté, mint a Feared, a The Haunted, és a Six Feet Under. A világ metál közössége nagyra tartja professzionális YouTube hangszer demóit és bemutató videóit.

 

Javasolt kiskereskedelmi árak (ÁFÁ-val):

 

Washburn PX-SOLAR16ETC - £959
Washburn PX-SOLAR17ETC - £1059
Washburn PX-SOLAR16FRC - £829
Washburn PX-SOLAR16TBLM - £789
Washburn PX-SOLAR180C - £729