zenesz_logo.png



Az Ibanez bemutatta a "Between the Buried and Me" gitárosának és dalszerzőjének, Paul Waggonernek nevéhez fűződő új signature modelljét, a PVM-100-at.

 

 

34_700.jpg

 

 

Az Ibanez bemutatta a Between the Buried and Me gitárosának és dalszerzőjének, Paul Waggonernek nevéhez fűződő új signature modelljét, a PVM-100-at. Az új signature modellt Japánban gyártják és úgy tervezték, hogy kellően sokoldalú és könnyen játszható legyen, pont olyan, amire az amerikai gitárosnak szüksége van progresszív metál zenéjéhez.

 

A gitár 44 mm vastag kőrisből készült teste tipikus double cutaway alakot formáz. A vastagabb, feljavított Ibanez S stílusú test kifejezetten Waggoner kérése volt, azzal a céllal, hogy a megnövelt test térfogat hosszabb hangkitartást, jobb rezonanciát és kövérebb, melegebb hangzást eredményezzen. A test natúr lakkozást kapott, ami kifejezetten jól áll a gitárnak, mert látni engedi a kőrisfa tetszetős mintázatát.

 

 

 

letĂśltĂŠs (3)_650.jpg

 

 

Ahogyan az egy Ibanez hangszertől elvárható, az ötrétegű juhar/bubinga fából készült nyak építésénél az elsődleges szempont a megbízhatóság és gyors játék volt. A menzúra a standard 25,5" (648 mm) hosszúságú, a felső nyereg szélessége 1,69" (43 mm), a fogólap rádiusza 16,93".

 

A fogólap rózsafából készült, érdekesség, hogy a fehér pont berakásos pozíciójelölőket a fogólap felső részén helyezték el. A 24 jumbo érintő jellemzője a speciális  Prestige bundvég eldolgozás, amitől a nyak fogása még simábbá, a játék még gyorsabbá válhat. Megjegyezzük, hogy a gitár nem a szokásos hangolással kerül ki a gyárból, hanem a következővel: 1C#, 2G#, 3E, 4B, 5F#, 6C#, vagyis egy kis terccel lejjebb van hangolva a megszokottnál.

 

 

 

letĂśltĂŠs (2)_500.jpg

 

 

 

 

A gitárra Waggoner saját signature Mojotone PW Hornet passzív humbucker hangszedői kerültek. A nyaki hangszedő alnico mágneses, a másikban kerámia mágnes van. Mindkettőt úgy jellemezhetjük, hogy eléggé rugalmasak ahhoz, hogy tiszta és kemény hangokat produkáljanak, anélkül, hogy elkennék a mélyeket, vagy bántóvá tennék a magasakat. A hangszedőket úgy tekercselték, hogy coil tapping képességgel is rendelkezzenek, ami további hangszín variációkat tesz lehetővé. (Itt jegyezzük meg, hogy bár a gyári leírásban coil tapping képességről és kapcsolóról írnak, ez valójában coil splitting, vagyis a humbucker két tekercse közül az egyik leválasztható.)

 

 

41.jpg

 

 

 

További különlegesség a legendás Lo-Pro Edge tremolós húrláb, süllyesztett finomhangolókkal. A kezelőszervek: hangerő, háromállású pickup-váltó kapcsoló, coil-tap kapcsoló. A gitár ára valamivel 2700 USD alatt van, ebben az árban egy keménytok is benne van, és november elejétől forgalmazzák.

 

A végére egy apró megjegyzés. Nem azért ismertettük ezt a signature gitárt mert arra gondolunk, hogy az Ibanez tömeges előrendeléseket fog tőletek kapni, hanem abból a meggondolásból, hogy látható legyen, hogy egy egyedi tervezésű hangszernél milyen szempontok játszanak közre, és azok kíváncsiságát is ki akartuk elégíteni, akik érdeklődnek az Ibanez gitárok iránt.

 

További információk: Ibanez