zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A zenészek részéről érkező folyamatos kéréseknek eleget téve, a BC Rich Guitars kihozta NJ Retro sorozatát, mellyel a 80-as években készített klasszikus NJ modellekhez kívánt visszanyúlni.

 

Sep15_LNU_Bich-Red-Big_WEB.jpg

 

 

BC Rich Bich Red

 

 

Az amerikai Kentuckyban működő BC Rich Guitars kiváló minőségű, egyedi formatervezésű gitárjairól ismert. Ezeket a hangszereket leginkább a metál zenét játszó gitárosok tették népszerűvé, így pl. a Mockingbirdöt Joe Perry az Aerosmith gitárosa, de ilyen hangszert használt Slash is és még hosszasan sorolhatnánk a példákat.

 

A zenészek részéről érkező folyamatos kéréseknek eleget téve, a BC Rich most bemutatta NJ Retro sorozatát. Ezzel a szériával a gyártó a Japánban, Nagoyaban, a 80-as években készített klasszikus NJ modellekhez kívánt visszanyúlni. (Itt jegyezzük meg, hogy a BC Rich gitárok nagy része ma is Ázsiában készül.) Az NJ Retro sorozatba a cég talán legnépszerűbb három modellje – Warlock, Mockingbird, Bich – került bele. Az új sorozat darabjai már világszerte kaphatók a hivatalos márkakereskedőknél.

 

 

warlock main.jpg

 

BC Rich Warolck Red

 

 

 

Az NJ Retro modellek legfőbb jellemzője a juharfából készült, testen átmenő nyak. A test mahagóniból készült és gyöngyházfényű Ferrari Red vagy Cherry Sunburst lakkozást kapott. A menzúra 24 5/8” (609,6 mm) hosszú, a nyak modern C profilú, a rózsafa fogólapon jumbo érintőket és rombusz alakú fehér gyöngyház pozíciójelölőket találunk. A nyakra 43 mm-es grafit felső nyereg került, és nem hiányozhat a dupla nyakmerevítő pálca sem, a Classic Quad húrláb pedig itt szabványnak számít.  A fejrészre a megszokott – oldalanként három kulcsos – öntött hangolókulcsokat szerelték és itt díszeleg a BC Rich logó is.

 

 

 

mockingbird.jpg

 

BC Rich Mockingbird Cherry Sunburst Pearl

 

 

 

 

Ami az elektronikát illeti, mindegyik modell BCR1983 - Classic Reissue humbucker hangszedőket kapott nyaki és húrláb pozícióba egyaránt. Az elektronika további részei a két pickuphoz tartozó két hangerőszabályzó, a főhangerő, és a háromállású pickup-váltó.

 

Az NJ Retro modellek javasolt kiskereskedelmi ára: 599 USD.

 

További információk: BC Rich Guitars