zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
Ma reggel nyitja kapuit Európa legnagyobb zenei vására Frankfurtban. Üzletek, koncertek, workshopok, díjátadások - a nemzetközi zeneípar találkozójára kerül sor a Musikmesse alkalmából ezekben a napokban, a németországi Frankfurtban.

A hangszerkészítő szektor találkozójára kerül sor 2012 március 21-24 között. Itt mutatják be a gyártók a legfrissebb termékeiket, a legújabb fejlesztéseket amiket szószerint a világ minden tájáról hoznak a zenei vásárra. A Musikmesse valójában a világ legnagyobb kiállítása tavaly 75 ezer szakmai látogatót vonzott, velük együtt zenészeket és olyanokat is akik csak szeretik a zenét. Szombaton a zenei vásár kitárja kapuit az amatőr zenészek és családjaik elött, akik több mint 30 ezer hangszer mellett számos koncertet és bemutatót tekinthetnek meg ezen a hétvégén.

 

2011 drums 600x400(1).jpg

 

A Musikmesse nem kevesebb mint 6 kiállítói csarnokban várja a látogatókat, kiegészítőkkel és a legkülönbözőbb szolgáltatásokkal kiegészítve a hangszeres és erősítőgyártó ipar kiállítóit. Igazi színes kavalkád, ahol mindenki megfelelő partnert talál magának. A választék pedig végtelen, hiszen az akusztikus komolyzenei hangszerek épp úgy megtalálhatók itt mint az elektromos gitárok, dobok, keyboardok, komputeres megoldások, de ugyanúgy a zenei szoftverek és programok kézítői is képviseltetik magukat a zenei vásáron. Nyugodtan leírhatjuk, hogy a Musikmesse a teljes zenei szektort átfogja, beleértve az internetes és stúdiótechnikai világ végtelen lehetőségeket felfedő kínálatát is.

 

Messegelände Agora Stage 600x400 .jpg

 

A zenei vásár, mint üzleti platform.

A Musikmesse minden vezető gyártó és értékesítő számára teremt találkozási lehetőséget, akik a világ 50 országából érkeznek ezekben a napokban Frankfurtba, hogy információhoz jussanak a hangszeres világ legújabb bejelentéseiről. Az elmúlt évben több mint 1500 kiállító jelent meg termékeikkel, köztük számos magyar cég is képviseltette magát, ráadásúl jelentős üzleti sikerrel. A kiállítás első 3 napja alatt, ami a szakmai közönség számára biztosít kvázi lehetőséget, egyértelműen az üzleti kapcsolatok fejlődését mozdítja előre.

 

A Musikmesse, mint esemény.

A zenei vásár utolsó napján szombaton, kétségtelenül a felhasználók, a vásárlók veszik át a terepet, és szó szerint elözönlik a vásár egész területét. A nyílt napon a sztárok jelenléte sokkal erősebb, mint a szakmai napokon, számtalan német és külföldi előadó tart hangszeres bemutatót a kiállítók standjain, óriási érdeklődéssel kísérve.

 

2011 Vintage show 600x400.jpg

 

Díjátadó ünnepségek, és események.

Minden esztendőben a hangszergyártók kihasználva a szakmai jelenlétet, és a cégek vezető embereinek az ittlétét, ez alkalommal adják át a legkülönbözőbb zenei díjakat. Itt kerül átadásra a Frankfurt Musik Prize, a Német Zenei Nagydíj, a Hangszerkészítők Díja és nem utolsó sorban a MIPA Award is amit a világ zenei szaksajtója, több mint 100 zenei lap, köztük a magyar Zenészmagazin szerkesztősége szavaz meg, és amit a legjobbnak ítélt új hangszeres és erősítő termékek gyártói kapnak meg minden évben.

 

Egy időben két kiállítás

Akik járatosak Frankfurtban, már tudják, hogy ebben az időszakban rendezik a Prolight + Sound elnevezésű nagyon komoly területen megjelenő másik szakkiállítást is, ami stúdiótechnikával, világítás és színpadtechnikával foglalkozik, de emellett a szabadterületen a szinpadi hangosítás és színpadépítés, valamint a digital signage tematika is része ennek a területnek.

 

A kiállítások egy belépővel látogathatók, a jegyek elővásárlás esetén 28 Euróba kerülnek, ami magába foglalja a regionális közlekedési jegyárakat is. ( - )

 

www.musikmesse.com