zenesz_logo.png



A két új modell kiválóan alkalmas a legkülönbözőbb stílusok megszólaltatására, az SE Custom 22 és az SE Custom 22 Semi Hollow tökéletes kombinációja a könnyű játszhatóságnak, az ütős megszólalásnak, és a precíz mestermunkának.

 

prs_se_custom22_350x.jpg

 

Az amerikai Paul Reed Smith Guitars két új közép árfekvésű modellel bővíti SE sorozatát, ezek az SE Custom 22 és az SE Custom 22 Semi-Hollow. A PRS SE Custom 22-ből igazi klasszikus vintage hangszín csalogatható elő, ugyanakkor hozza a SE Custom sorozattól megszokott hangzást és feelinget, egy kicsit hangsúlyosabb közép frekvenciákkal és hihetetlen tiszta magas hangokkal. A két új modell kiválóan alkalmas a legkülönbözőbb stílusok megszólaltatására, az SE Custom 22 és az SE Custom 22 Semi Hollow tökéletes kombinációja a könnyű játszhatóságnak, az ütős megszólalásnak, és a precíz mestermunkának.

 

Úgy véljük, hogy ezek a hangszerek sokkal többet nyújtanak, mint amit az árbesorolásuk alapján gondolnánk. 24 érintős nagy testvéréhez hasonlóan az SE Custom 22-t juharfa tetőlappal és mahagóni hátlappal készítik, a hangszer menzúrája 25 inches. A két humbucker hangszedőhöz hangerő- és hangszínszabályzó, valamint háromállású pickup-váltó tartozik, a húrláb és a hangolókulcsok a PRS saját tervei alapján készültek. Az SE Custom 22 Vintage Sunburst és Whale Blue lakkozással kapható.

 

A PRS SE Custom 22 Semi-Hollow modell juhar tetőlapján egy „F” lyuk található, a tetőlapot lángolt juharfa lemezzel borították. A félüreges test levegős, meleg hangszínt eredményez, de egy csavarás a hangszín potin és máris fényesebb, ütősebb hangzást kapunk. További jellemzők a mahagóni hátlap, és a mahagóni nyak rózsafa fogólappal. A két humbucker hangszedőhöz ezen a gitáron is egy hangerő- és egy hangszínszabályzó, valamint háromállású pickup-váltó tartozik. Az SE Custom 22 Semi-Hollow Gray Black (szürkésfekete) és Orange (narancs) színben készül.

 

A pontos kiskereskedelmi árak a cikk írásának időpontjában  még nem ismertek, de a PRS SE Custom 22 Semi Hollow-t egy angliai kiskereskedőtől 699 fontért lehet előrendelni.

 

 

straight700.jpg

 

 

PRS SE Custom 22 specifikáció

 

Hátlap anyaga: mahagóni
Tető anyaga: juharfa lángolt juhar borítással
Menzúra: 25”
Érintők száma: 22
Nyak: mahagóni
Fogólap: rózsafa, madár alakú berakásokkal
Nyak profilja: széles, vastag
Húrláb: PRS Stoptail
Hangoló kulcsok: PRS
Szerelvények: nikkel
Húrláb pickup: PRS Tone Furnace Treble
Nyaki pickup: PRS Tone Furnace Bass
Kezelőgombok: hangerő, hangszín, 3 állású pickup-váltó

 

 

 

 

 

 straight semi hollow_700.jpg

 

 

 

 

PRS SE Custom 22 Semi-Hollow specifikáció:

 

Test: félüreges test
Hátlap anyaga: mahagóni
Tető: juharfa lángolt juhar borítással, egy F lyukkal
Menzúra: 25”
Érintők száma: 22
Nyak: mahagóni
Fogólap: rózsafa, madár alakú berakásokkal
Nyak profilja: széles, vastag
Húrláb: PRS Stoptail
Hangoló kulcsok: PRS
Szerelvények: nikkel
Húrláb pickup: PRS Original SE Treble Humbucker
Nyaki pickup: PRS Original SE Bass Humbucker
Kezelőgombok: hangerő, hangszín, 3 állású pickup-váltó

 

 

 

 

 

Bővebben: PRS