zenesz_logo.png



A Yamaha új, megfizethető árú akusztikus gitárja, az FS730S rózsafából készült hátlappal, kávával, húrlábbal és fogólappal büszkélkedhet.

 

700_rotation.jpg

 

 

 

 

A Yamaha új, megfizethető árú akusztikus gitárja, az FS730S rózsafából készült hátlappal, kávával, húrlábbal és fogólappal büszkélkedhet. A hangszer alapvetően a Yamaha népszerű FG730S modelljének rózsafa változata, és örökölte elődjének formáját és jellemzőit, azonban az új modell hangján és megjelenésén érződik az alapos fejlesztői munka.

 

Amikor az akusztikus gitárok hangszerfáiról beszélünk, a rózsafát – pl. a jóval elterjedtebb mahagónihoz képest – magasabb minőséget képviselő faanyagként említjük. És ez nem véletlen, a rózsafa általában csak prémium kategóriás hangszereken jelenik meg. Szerencsére a Yamaha, mint a tömeggyártás igazi szakértője, képes rá, hogy hangszereit felsőkategóriás jellemzőkkel ruházza fel, anélkül, hogy az áruk túl magasra szökne.

 

A Yamaha FS730S sitka fenyő tetővel készül - kiváló hangi adottságai és elegáns megjelenése miatt ez egyik a leggyakrabban használt hangszerfa az akusztikus gitárok építésénél. Mint fentebb írtuk, a gitár hátlapja és oldalai rózsafából készülnek, ami szép árnyalatot ad a hangnak és növeli annak tisztaságát.

 

 

fs400x.jpg

 

 

 

A test méretei követik a Yamaha koncert gitár méreteit, ami valamivel kisebb, mint a hagyományos dreadnought fazonú gitárok mérete. A test hossza 19 9/16" (482,6 mm), szélessége 14 15/16” (355,6 mm), mélysége pedig 3 15/16"- 4 3/4" (76,2 – 101,6 mm). Ez a kis testű gitár ideális fiatalabb gitárosoknak, vagy olyanoknak, akiknek kisebb a keze, ugyanakkor a kompakt méret a szállítást is könnyebbé teszi, ami szempont lehet sokat utazó gitárosoknak. Az FS730S nyaka nato fából (közepes sűrűségű és súlyú, egyenes rostú, a mahagónihoz hasonló távol-keleti fa) készül, menzúrája 25”-os (635 mm) a nyereg 43 mm széles. A nyakra ragasztott rózsafa fogólap rádiusza 400 mm és úgy tervezték, hogy kezdő gitárosoknak kifejezetten kényelmes, de a fogása tapasztalt játékosoknak is ismerős lesz.

 

További jellemzők a rózsafa húrláb, a krémszínű testszegélyezés, az öntött króm hangolókulcsok, a hanglyuk körüli kagyló berakás. A hangszert többféle színben gyártják, így kapható Tobacco Brown Sunburst, Vintage Cherry Burst és natúr lakkozással.

 

Az új Yamaha gitárt a nyári NAMM Show-n mutatták be és már a nyár folyamán kapható lesz, várható ára 495 USD.

 

További információk és specifikáció: Yamaha Magyarország