zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A közelmúltban írtunk az ESP/LTD új gitárjairól, melyeket a nyári NAMM Show-n mutattak be. A hathúrosok gazdag kínálata mellett ne feledkezzünk meg az új basszus modellekről sem!

 

xlarge_700.jpg

 

 

A közelmúltban írtunk az ESP/LTD új gitárjairól, melyeket a nyári NAMM Show-n mutattak be. A hathúrosok gazdag kínálata mellett ne feledkezzünk meg az új basszus modellekről sem!

 

Ez év elején reppent fel a hír, hogy Bunny Brunel, a zseniális bass player csatlakozott az ESP signature művészeinek sorába. Ebből az alkalomból az ESP már akkor kiadott négyhúros hagyományos és öthúros fretless LTD basszusgitárokat. Az azonnali pozitív fogadtatás elegendő ok volt a gyártónak arra, hogy az idei nyári NAMM Show-n két újabb Bunny Brunel modellt mutasson be. Ezek az LTD BB-1005/QM/Black Aqua és az LTD BB-1005 QM/Burnt Orange.

 

Mind a két új basszus öthúros, bundozott kivitelű és kifejezetten úgy tervezték őket, hogy egy olyan professzionális basszusjátékos, mint Bunny Brunel, igényeit kiszolgálják, akár színpadi, akár stúdió körülmények között. A gitárok közös jellemzője a testen átmenő nyak, a habos juharfa tető, az ébenfa fogólap, a speciális Aguilar pickup készlet, a Hipshot A-stílusú húrláb, és a Hipshot hangolókulcsok, extender kulccsal kiegészítve, ami lehetővé teszi a legmélyebb húr gyors le- és felhangolását.

 

 

original_700.jpg

 

Specifikáció

 

Konstrukció: testen átmenő nyak
Menzúra: 34” (864 mm)
Test: égerfa
Tető: habos juharfa
Nyak: juharfa
Fogólap: ébenfa
Fogólap rádiusz: 400 mm
Érintők száma: 24
Szín: Burnt Orange vagy Black Aqua
Felső nyereg szélessége: 44 mm
Nyak profilja: aszimmetrikus
Szerelvények: fekete
Hangolókulcsok: Hipshot, extender kulccsal
Húrláb: Hipshot A style
Nyaki hangszedő: Aguilar J
Húrláb hangszedő: Aguilar MM
Elektronika: passzív hangszedők, OBP-3 aktív előerősítő
Kezelőszervek: Hangerő, Balance, Magas-Mély (dupla poti), Közép

 

A két Bunny Brunel signature modell hamarosan kapható lesz, várható ára 1 150 USD körül alakul.

Az ESP/LTD európai és hazai forgalmazója: SoundService