zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A Schecter a 2015-ös nyári NAMM Show-n mutatta be új, Stratocaster stílusú Sultan gitárját, amit a cég Custom Shop részlege gyárt.

 sultan6.jpg

 

 

A 2015-ös nyári NAMM Show-n debütáló Schecter Sultan a 80-as évek Schecter Dream Machine Custom Shop által gyártott gitárok előtt kíván tisztelegni. A Schecter minden részletre ügyelő, tökéletes minőségű, funkcionálisan kifogástalan, esztétikus megjelenésű hangszert ad a kezünkbe, mely a 3 mini pickup-kapcsolóra épülő elektronikájának köszönhetően a hangzások széles tárházát nyújtja számunkra.

 

Egy kis kitérő: a legtöbben úgy hiszik, hogy Mark Knopfler piros Strato gitárja, melyen a 80-as években játszott, egy Fender Stratocaster, holott az valójában egy Schecter Strat gitár volt. Mark a 80-as évek során számos Schecter gitárt használt a Dire Straits turnéi és lemezfelvételei során. Valamikor a 80-as évek elején cserélte le 1962-es Fender Stratocasterét egy piros Schecter Stratra. Az új Schecter Sultan tudja az autentikus “The Sultans of Swing” hangzást, de azon túl még sok minden mást is…

 

A Sultant a Schecter kézzel készített MonsterTone vagy Sultan hangszedőivel szerelték fel, valamint mini pickup kapcsolókkal, melyek segítségével több, mint 30 féle hangszín variációt érhetünk el.

 

 

 

wsby4l8a1nzp9zyclunu.jpg

 

 

 

Specifikáció:

 

Konstrukció: csavarozott nyak (4 csavarral)
Test: égerfa
Nyak: madárszemes juhar, Vintage Soft U profillal
Fogólap: madárszemes juharfa, 21 Jescar Premium German Silver érintővel, berakás nélkül
Fogólap rádiusz: 12”
Grafittal erősített dupla nyakmerevítő
Nyereg: Graphtec Tusq, szélessége: 1,65”
Menzúra: 25,5” (648 mm)
Hangolókulcsok: vintage stílusú Schecter
Hangszedők: 3 db MonsterTone vagy Sultan single coil hangszedő
Elektronika: 3 mini pickup kapcsoló (pickup ki/be, vagy fázis ki/be), hangerő, hangszín
Húrláb: vintage stílusú Schecter
Szerelvények: króm
Koptatólap: 1 rétegű
Szín: Candy Red

 

További információk: Schecter