zenesz_logo.png



Az ESP Guitars több új sorozatot mutat be a ma kezdődő nyári NAMM Show-n, mely a Tennessee állambeli Nashville-ben kerül megrendezésre.

 

original_700.jpg

 

Az ESP Guitars több új sorozatot mutat be a ma kezdődő nyári NAMM Show-n, mely a Tennessee állambeli Nashville-ben kerül megrendezésre. Az első ilyen újdonság az új LTD Deluxe 1000 sorozat két modellje az EC-1000 KOA és az M-1000 KOA. Mindkét hangszer készítésénél a Hawaii-szigeteken őshonos koa fát használták a mahagóni test tetőlapjaként.

 

A koa, amellett, hogy érdekes és szép megjelenést kölcsönöz a gitárnak, rendkívül kiegyenlített és fényes hangzás érhető el vele anélkül, hogy a hangszer hangjának melegsége csökkenne.

 

 „A koa csodálatos hangszerfa, nagyon népszerű jellegzetes megjelenése és a gitár hangjára gyakorolt jótékony hatása miatt.” – mondja Matt Masciandaro, az ESP elnök-vezérigazgatója. "Örömünkre szolgál, hogy tovább bővíthetjük kínálatunkat az új LTD Deluxe gitárokkal."

 

 

ESP_KOA-EC.jpg 

 

Az LTD EC-1000 KOA mahagóni testére koa fából készült tető került, a nyak un. set-through konstrukció, ami a testen átmenő, a ragasztott és a csavarozott illesztésű nyak kombinációja. A hangszer menzúrája 24,75” (629 mm) hosszú, az öt részből álló U profilú mahagóni-bubinga nyakra 24 érintős ébenfa fogólapot ragasztottak. A szerelvények feketék, a nyaknál Seymour Duncan Custom 5, a húrlábnál Seymour Duncan Jazz hangszedőt találunk. (Bár ez általában pont fordítva szokott lenni...)

 

 

ESP_KOA_m1000.jpg

 

 

Az  LTD M-1000 KOA teste szintén mahagóniból készült koa fa borítással, a nyak itt is set-through konstrukció, a menzúra azonban valamivel hosszabb, 25,5”-os. Az öt részből álló U profilú mahagóni-bubinga nyakra ennél a gitárnál is ébenfa fogólapot ragasztottak, 24 extra jumbo érintővel. További fontos jellemző a Floyd Rose tremoló és a két egyedi gyártású, passzív DiMarzio ST-2 pickup.

 

Az új Koa modellek limitált mennyiségben készülnek és hamarosan kaphatók az ESP hivatalos márkakereskedőinél.

 

Hazai és európai forgalmazó: SoundService

 

Folytatjuk...