zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Az Epiphone bemutatta Ltd. Ed. Tony Iommi Signature SG Custom modelljét, mely a második Tony Iommi Epiphone signature gitár.

 

 

N_070115B1.jpg

 

 

Az Epiphone hivatalosan is bejelentette Ltd. Ed. Tony Iommi Signature SG Custom gitárját, melyet maga a „Heavy Metal Keresztapja” tervezett, és Gibson USA Tony Iommi Signature humbucker hangszedőkkel, valamint látványos fényes fekete lakkozással gyártanak.

 

Tony Iommi nem „csak” a Black Sabbath szólógitárosa, ő maga a Black Sabbath. A Black Sabbath 1970-ben debütált, és az azóta eltelt 45 évben Tony Iommi amellett, hogy a Sabbath szíve-lelke és számos, mára már klasszikussá vált riff szülőatyja volt, jelentékenyen hozzájárult ahhoz is, hogy az „SG” a hard rock és a heavy metal ikonikus hangszerévé vált. Most az Epiphone egy olyan SG-t mutatott be, amely minden részletében Tony elképzelései alapján készült el.

 

„Ez a gitár pont úgy szól, ahogyan én elképzelem a színpadi megszólalást” – mondta Iommi. „Otthon és a stúdióban is ezen játszom. Azok a signature hangszedők kerültek rá, melyek hosszú éveken át voltak segítségemre. A fogólapja tényleg nagyszerű, kellemes érzés játszani rajta, igazi, klasszikus szépségű gitár.”

 

 

 

N_070115B3.jpg

 

 

 

 

 

A limitált kiadású Tony Iommi Signature SG Custom hagyományos "SG" formájú teste és a nyaka is mahagóni fából készült. A mélyen a testbe illesztett, ragasztott nyakra fehér szegélyezés került, profilja a népszerű 1960-as SlimTaper™ D-profil. Az ébenfa fogólapon látható kereszt alakú gyöngyház pozíciójelölők is újdonságnak számítanak. A fejrészt a híres Epiphone logó mellett a 60-as éveket idéző ananász alakú gyöngyház berakás díszíti, hátoldalán pedig Tony ezüstszínű aláírása és egy aranyszínű Epiphone Limited Edition logó látható. A nyakmerevítő takarólemeze – mint minden klasszikus SG-n és Les Paul-on – harang alakot formáz.

 

Az új limitált kiadású Epiphone-ra Iommi a saját neve alatt futó Gibson USA Tony Iommi Signature hangszedőket választotta mind a húrlábhoz, mind a nyakhoz. Ez a pickup a Gibson első signature sorozatának darabja volt, Alnico és kerámia mágneseinek köszönhetően hihetetlenül hosszú lecsengésű és erőteljes hangon szól. Mindegyik hangszedőt viasszal öntötték ki, ami jó védelemként szolgál a nemkívánatos gerjedésekkel szemben. A hangszedőket a Gibsontól megszokott 3 állású pickup-váltóval, és hangszedőnként egy-egy hangerő- és hangszínszabályzóval tudjuk kezelni.

 

Mint mindegyik Epiphone-on, ez a hangszeren is tömör nikkel szerelvényeket találunk. A Premium Die-Cast 14:1 áttételű, tulipán alakú gombokkal felszerelt hangolókulcsok, a hagyományos LockTone™ Tune-o-matic húrláb, valamint a Stopbar húrtartó garantálják a precíz hangolhatóságot és a hosszú hangkitartást.

 

Az Epiphone Ltd. Ed. Tony Iommi Signature SG Custom modellből összesen 2000 darabot fognak gyártani, mindegyik hangszer kézzel írt eredetiséget tanúsító bizonyítvánnyal kerül forgalomba és jár hozzá az Epiphone élettartam garancia, valamint az év minden napjára kiterjedő 24 órás ügyfélszolgálat.

 

 

 

 

 

 

További információk és specifikáció: Epiphone.