zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Technika
A Paul Reed Smith kihozta P245 modellje félig üreges testű, mágneses és piezo hangszedőkkel egyaránt felszerelt változatát.

 

straight1_700.jpg

 

 

 

A PRS mostanában számos új verziót adott ki SE és S2 sorozatainak hangszereiből, de úgy tűnik a marylandi cég Core vonalát sem hanyagolja el. Ezúttal a P245 Semi-Hollow, vagyis félig üreges testű változatát mutatta be, melynek érdekessége, hogy a mágneses hangszedők mellett az akusztikus hangot továbbító piezo rendszerrel is felszerelték a gitárt.

 

Az új Paul Reed Smith P245 Semi-Hollow vintage hangulatú, single cutaway formájú gitár, amit olyan gitárosok számára terveztek, akik kedvelik a rövidebb menzúrájú hangszereket. A 24,5 inches (622 mm) menzúra a 22 érintővel kombinálva a klasszikus PRS stílust képviseli.

 

 


photo6_550.jpg

 

 

 

Akárcsak a tömörtestű változatra, az új P245 Semi-Hollow-ra is a PRS 58/15 hangszedői kerültek, melyeket maga Paul tervezett. Hangjuk kivételesen tiszta, fényes, és különös hangsúlyt fektetett a közép frekvenciák kiemelésére. A mágneses hangszedők mellett a gitáron megtaláljuk a LR Baggs/PRS piezo rendszert is, amely a félig üreges testtel együtt alkalmazva a megfelelő akusztikus hangot hivatott produkálni.

 

Hogy jobban ki tudjuk használni a hagyományos pickupok és a piezo együttesét, a PRS két kimenetet tervezett a gitárra. Az egyik jack aljzaton a mágneses hangszedők jelét tudjuk egy hagyományos erősítőre küldeni, a másik jack aljzaton pedig egy akusztikus erősítőhöz, vagy a PA rendszerhez csatlakozhatunk. Ugyanakkor egy kimenettel is használható a két rendszer, az első kimeneten a hagyományos pickupok és a piezo kevert hangját is ki tudjuk adni. A két jel arányát a Blend potival és egy kis háromállású kapcsolóval tudjuk szabályozni. A leírás egy húzó-nyomó kapcsolót is említ, a két master hangerőn kívül, de nem teljesen világos, hogy ez split-coil lehetőséget kínál, vagy pontosan mi volna a célja.

 

 

 

 

 

 

 

További jellemzők:  mintázott juhar tető, mahagóniból készült hátlap, mahagóni nyak rózsafa fogólappal, Phase III satus hangoló kulcsok és PRS Stoptail húrláb. A gitárt rendkívül sokféle színben gyártják, ezek a következők: Antique White, Azul, Black, Black Cherry, Black Gold Burst, Blood Orange, Charcoal Burst, Faded Vintage Yellow, Faded Whale Blue, Gold Top, Gray Black, Honey, Jade, Royal Blue, Scarlet Red, Tortoise Shell, Vintage Sunburst és Violet.

 

A Paul Reed Smith P245 Semi-Hollow áráról egyelőre nincs információnk.

További részletek: PRS