zenesz_logo.png



A Fender 2015-ös American Custom sorozatában a cég két legnépszerűbb gitárja a Stratocaster és a Telecaster is megtalálható.

 cz524256_lg3_650.jpg

 

 

 

A Fender 2015-ös American Custom sorozata a modern idők Fendere, és egy kicsit több is. Szemet gyönyörködtető mintázatú faanyagok meglepő lakkozással, mindez a mai igényeket minden szempontból kielégítő tulajdonságokkal ötvözve, valamint a Fender legendás szakmai tudása, mely a legapróbb részletekre is kiterjed. Az új American Custom Telecaster® és Stratocaster® modelleket nem csak kézbe fogni gyönyörűség, de használhatóság szempontjából is igazi, hamisítatlan Fender hangszerek!

 

 

 

American Custom Stratocaster

 

A Fender Custom Shop 2015 Flame Maple Top American Custom Stratocaster® a Fender elektromos gitárok esszenciája, feldúsítva néhány egyedi tulajdonsággal, az eredmény egy szédületesen jó hangszer. A pehelykönnyű, két darabból készült kőrisfa testre szintén két részből összeillesztett tükör mintázatot kiadó AAA minőségű lángolt juharfa tető került. A gitárokat Violin Burst és Honey Burst színekben gyártják, és un. NOS (New Old Stock – régi új raktárkészlet) kezelésnek vetik alá, amely azt a hatást kelti, mintha egy jó pár évtizeddel korábban készült hangszert fognánk a kezünkbe, mely azóta eredeti csomagolásában egy polcon pihent.

 

 

 

 

 

Az egyedi „Strato” hang a kézzel tekercselt ’69 Stratocaster single-coil nyaki és középső hangszedőkből és a szintén kézzel tekercselt Texas Special™ single-coil húrláb pickupból származik. (A középső hangszedő fordított polaritású és tekercselésű.)

 

Modellek és specifikáció

 

 

 

 

 cz524451_lg4._tele 650jpg.jpg

 

 

 

American Custom Telecaster

 

A Fender Custom Shop 2015 American Custom Telecaster® mindkét oldalán szegélyezett a korai 60-as évek klasszikus Telecastereit idéző, rendkívüli játékkényelmet nyújtó hangszer. A két részből készült égerfa testet két- és háromszínű Sunburst, fekete, és Faded Lake Placid Blue lakkozással látják el. Ezeket a hangszereket is NOS (New Old Stock – régi új raktárkészlet) kezelésnek vetik alá. A karakteres „Tele soundot” 2 db kézzel tekercselt Twisted Tele® single-coil hangszedő és a Fender Greasebucket áramköre produkálja.

 

További jellemzők az AAA minőségű juharfából készült nagy „C” profilú nyak, melynek rádiusza változó (9,5″-12″), a juharfa vagy sötét rózsafa fogólap csont nyereggel és 22 keskeny jumbo érintővel, a háromállású pickup-váltó, a háromrétegű koptatólap, a krómozott tömör réz hatnyerges Custom Shop Tele húrláb és a krómozott Elite hangoló kulcsok gyöngyház gombokkal. Mindkét gitár amerikai listaára 3 500.- USD.

 

 

 

 

 

Modellek és specifikáció

Bővebben: Fender