zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
Megjelent minden idők legkedvezőbb árú Carlos Santana signature gitárja, a PRS SE Standard Santana.

 

photo1_700.jpg

 

 

Megjelent minden idők legkedvezőbb árú Carlos Santana signature gitárja, a PRS SE Standard Santana. A hangszer az eredeti PRS Santana signature gitár alapján készült, költséghatékonyabb anyagok, és technológiák alkalmazásával, némi külalakbeli egyszerűsítéssel. Az új gitár egyike a négy most megjelent SE Standard modellnek, melyekkel szintén az alacsonyabb árkategóriájú, 500 USD alatti gitárok piacát szeretné a PRS meghódítani.

 

A PRS hivatalos közleménye így szól: „A Carlos Santana modell jelentős szerepet játszott a 2001-ben útjára indult SE sorozat történetében. Ez idő alatt a sorozat elérhető és minőségi elektromos gitárokat, basszusokat és akusztikus gitárokat kínált a legkülönfélébb szintű igénnyel jelentkező gitárosok számára. Az SE sorozat célja mindig az volt, hogy igazi minőséget és olyan hangszert adjon a zenészek kezébe, mellyel nem küzdelem a játék. Ellenkezőleg, a hangszer bátorítást és biztatást kell, hogy adjon a gitározás elkezdéséhez és folytatásához. A PRS büszke arra, hogy az SE Standard sorozat megjelenésével ezt az elképzelést most még megfizethetőbb áron tudja elérhetővé tenni a gitárosok számára.”

 

 

 

photo6_700.jpg

 

 

 

Tehát az egész sorozatot, és a PRS SE Standard Santana gitárt is úgy tervezték, hogy minden szempontból megfeleljen a cég minőségi szabványainak, de kezdőknek és alacsonyabb költségvetéssel rendelkezőknek is lehetőségük legyen egy Santana Signature gitárt birtokolni kevesebb, mint 500 dolláros áron. Ennek érdekében a gyártónak meg kellett őriznie az eredeti hangszer lényegét, pl. a teljesen mahagóni testet, az ívelt double cutaway formát, azonban különleges tetőlap és extra lakkozás nélkül. Megmaradt a ragasztott nyak konstrukció, a rózsafa fogólap és a jól ismert PRS madárfigura, mint pozíciójelölő.

 

Érdekesség, hogy a hangszer rövidebb – 24,5 inches, vagyis 629 mm-es – menzúrával készül, ami ideális lehet kezdő gitárosok számára. A gitáron két PRS tervezésű humbucker hangszedőt (PRS-Designed 245 Treble és Bass) találunk, melyek tökéletesen hozzák Santana egyéni lágy, krémes szóló hangját, és kemény, rockos kísérő hangszíneit is. További jellemzők a szintén saját tervezésű tremoló és húrgép, a nikkelezett szerelvények, valamint a hangszín és hangerő potméter mellett helyet foglaló 3 állású pickup-váltó.

 

 

 

 

 

Bővebben: Paul Reed Smith Guitars