zenesz_logo.png



Kevés olyan gitár létezik a világon, mint a Dobro®, amely generációkon átívelve folyamatosan ébren tartja a gitárosok érdeklődését.

 

N_050115B1.jpg

 

 

Kevés olyan gitár létezik a világon, mint a Dobro®, amely generációkon átívelve folyamatosan ébren tartja a gitárosok érdeklődését, függetlenül attól, hogy milyen stílust játszik valaki. A Dobro céget valamikor az 1920-as években Csehszlovákiából az újvilágba érkezett bevándorlók alapították, és többnyire őket tartják a rezonátoros gitárok feltalálójának is. Napjainkban a Dobro és az Epiphone név is a Gibson Guitar Corporation tulajdonában van.

 

Az Epiphone bemutatta új Dobro® Hound Dog M-14 fémtestű gitárját, könnyen játszható Round Neck nyakkal, és megújult rezonátorral. A hangja, az a bizonyos autentikus hang, amiért a Dobro® rajongók immár az 1920-as évek vége óta lelkesednek. A Dobro® Hound Dog M-14 teste nikkel bevonattal ellátott harang rézből készült és D-profilú SlimTaper™ mahagóni nyakkal gyártják, ami rendkívül előnyös a finger picking és a slide stílusokhoz. A nehezen játszható vintage modellekkel ellentétben a Dobro® Hound Dog M-14-be dupla nyakpálcát építettek így a hangszer sokkal megbízhatóbban tartja a hangolást.

 

 

N_050115B3.jpg

 

 

 

 

A mahagóni nyak szatén fényű natúr lakkozást kapott és a 14. érintőnél csatlakozik a testhez, a nyakra rózsafa fogólapot ragasztottak, melyen 19 médium érintőt és csont nyerget láthatunk. További jellemzők a 629 mm-es (24,75”) menzúra, a 12”-os fogólap rádiusz és a Grover® mini-Rotomatic™ hangolókulcsok.

 

További információk és specifikáció: Epiphone