zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A válogatottan jó minőségű anyagokból készülő Prestige gitárokat - a mára már világszerte elterjedt Godin gitárokhoz hasonlóan - Kanadában gyártják.

 

Apr15_LNU_Prestige_heritage-burl-p90_web.jpg

Heritage Premier Burl 

 

 

 

Egy kis kitekintés a tengeren túlra, pontosabban Kanadába. A válogatottan jó minőségű anyagokból készülő Prestige gitárokat - a mára már világszerte elterjedt Godin gitárokhoz hasonlóan - Kanadában gyártják. Nem olcsó hangszerek, de valóban a felsőkategóriás minőséget képviselnek. Most a Prestige Guitars három sorozatban – Heritage Premier, Classic P90, és Heritage Hollow TR öt új modellt jelentett be.

 

A Heritage Premier sorozat a cég tömör testű elektromos gitárjai között a legújabb fejlesztés eredményeképp jött létre. A Premier sorozat három modellből áll, ezek a Premier Burl, a Premier Spalt és a Premier P90. A sorozat mindegyik darabja tömör, domborított kialakítású kanadai juhar tetővel készül. A Premier Burl csomós juhar tetőt, a Premier Spalt térkép mintázatú juhar tetőt, a Premier P90 pedig “AA” vagy “AAA” minőségű lángolt juhar tetőt kapott. A modellek mindegyikére jellemző juhar tető, mahagóni test és nyak, ébenfa fogólap kombináció garancia a tökéletes tónusra, és a kellő hangkitartásra.

 

 

 

Apr15_LNU_Prestige_HeritageP90_FMNAT_WEB.jpg  

Heritage Premier P90

 

 

A Premier P90 és a Burl modellek egy pár Seymour Duncan P90 hangszedővel készülnek, a Premier Spalt modellekre pedig a hagyományos Seymour Duncan konfiguráció került: ’59 a nyaki pozícióba, és JB a húrlábnál. A Grover 18:1 áttételű mikro hangolókulcs készlet pedig már csak hab a tortán.

 

A Classic P90 a gyártó legkönnyebb vékonytestű tömör elektromos gitárja, emellett néhány jelentős változtatást is találunk a hangszeren, ilyen például az áttetsző fekete lakkozás és a Seymour Duncan P90 pickup páros. A Classic egyedi formájának és feelingjének a titka a domborított mahagóni testben rejlik. Ez a hangszer olyan könnyű és olyan kényelmes, hogy az ember soha nem akarja letenni.

 

 

Apr15_LNU_Prestige_heritage-spalt-HB_WEB.jpg

Heritage Premier Spalt

 

 

 

Végül a Prestige Heritage Hollow sorozatának legújabb darabjáról a Heritage Hollow TR-ről is essen szó. A Prestige elhatározta, hogy egy pár kisebb-nagyobb újítással frissíti meglévő, és talán legnépszerűbb modelljét a Hollow-t. Az új Heritage Hollow TR (Trans Red, vagyis áttetsző vörös) a nevéhez méltó módon áttetsző vöröses lakkozású habos juhar tetővel és ébenfa fogólappal dicsekedhet, melyre gyöngyház pozíciójelölők kerültek, a nyakat és a fejrészt kaliforniai kagyló szegélyezés díszíti. A pickup garnitúra itt is egy pár Seymour Duncan humbucker, ’59 a nyaknál és JB a húrlábnál.

 

 

Apr15_LNU_Prestige_heritage-hollow-trans-red_WEB.jpg

 

 

Heritage Hollow TR 

 

 

További információk: Prestige Guitars