zenesz_logo.png



2015. április 15. és 18. között kerül megrendezésre az idei Zenei Vásár, népszerűbb nevén a Musikmesse - helyszíni beszámolónk I. rész

 

musikmesse_2015.png

 

 

Nincs megállás, minden év tavaszán – hol előbb, hol később – a világ zenei ipara, annak művelői és a hangszeripar szereplői Frankfurt felé veszik az irányt, hogy felderítsék a terepet.

 

2015. április 15. és 18. között kerül megrendezésre az idei Zenei Vásár, népszerűbb nevén a Musikmesse. A délelőtti repülőjáratok ma is tele voltak ismerős arcokkal, én például idén is Freinreisz Karcsival ültem egy gépen, és a Frankfurti főpályaudvar egyik S-Bahn kijárójánál találkoztam Vadász Zsolttal (Elimex Kft.), mindannyian a kiállításra érkeztünk.

 

A szokásos belépési procedúra után máris a Sajtóközpontba vettem az irányt, hogy felvegyem a legszükségesebb információkat, és rövid bepillantást nyerjek a legfrissebb újdonságok világába, amire a legjobb eszköz a Frankfurt Daily, melynek oldalain máris láthatók az első szenzációk.

 

 

ui16_700.jpg

 

 

 

A Soundkraft beépített WLAN-Routerrel mutatja be új digitális keverőpultját az Ui16-ot, és az Ui 12-őt, melyek távirányíthatók akár tabletről, akár okostelefonról is.

 

 

 

 

 

 NAB-2015-Zoom-F8_700.jpg

 

 

A Zoom nagysikerű kézifelvevője után, új termékkel szállt be a profik világába. A most bemutatott f8 Multi-track felvevő ideális film, tévé, vagy zenei produkciók rögzítésére is.

 

 

 

 

 

D-35E_Retro_x_700.jpg

 

 

 

A legendás akusztikus gitárokat készítő Martin cég a most Frankfurtban bemutatásra kerülő új, limitált sorozatú modelljeivel sok gitáros szívét megdobogtatja.  A D-35E 50 éves jubileumi Limited Edition a nagysikerű Martin program egyik legendás darabja. A hangszer a Martin Vintage hangoló rendszerével, és Fishman Aura VT elektronikával készült.

 

 

 

 original_700.jpg

 

 

Az ESP idén ünnepli 40 éves születésnapját, méghozzá új gitárokkal, és basszusgitár formákkal, hozzátéve, hogy a jubileumot 80 új, egyedülálló, kézzel gyártott, és a frankfurti kiállításon bemutatásra kerülő modellel teszik még különlegessebbé.

 

 

 

 

Roland TD-25 kit 43-630-80_res.jpg

 

 

A Roland felsőkategóriás játékélményt ígér az új Roland TD-25 dob szettel. Az új V – Drum családtag középkategóriás hangszer, amit családi zenekarok, vagy akár zenei stúdiók is kiválóan tudnak használni. Az új Roland V-Drum számos új szolgáltatással rendelkezik, például a pergő állítható felületi érzékenységével, és változtatható hangjával több variációs lehetőséget nyújt, de a cinek hangja is sokféle módon állítható és testre szabható.

 

 

 

 

 

nealpreston_350.jpg

 

 

 

A kiállítás egyik exkluzív vendége Neal Preston, akinek “In the Eye of the Rock’n Roll Hurricane” címmel 70 fotója kerül kiállításra, a hamarosan megjelenő fotóalbumából. A rock legenda képeit – amit Neal a helyszínen dedikál – megvásárolhatják a rajongók, és az ebből származó bevételt a munka közben megsérült technikusok megsegítését támogató alapítvány javára utalják. ( - )

 

Folytatjuk!