zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Technika
A téli amerikai NAMM Show-n még nem láthattuk, de a tavaszi Frankfurti Musikmesse-n már ott lesz a Tech 21 legújabb basszuserősítő feje, a VT 500.

 

Tech21_VT500_700.jpg

 

A VT Bass 500 erősítő fej két fő egysége az analóg SansAmp™ előerősítő és az 500 W RMS teljesítményű D osztályú végerősítő. Ebben az erősítőben is – akárcsak a VT BASS 1000-ben és a VT BASS 1969 fejekben – a sikeres SansAmp Character sorozat teljesen analóg áramköreit alkalmazták, így megalkotva egy rendkívül kisméretű, mindössze 3 kg súlyú, kompakt, ugyanakkor 500 W teljesítményű basszus erőművet.

 

Az egyedi CHARACTER hangszínszabályzó segítségével évtizedeket ugorhatunk a basszus stílusok területén, a korai 60-as évek klasszikus super valve hangzásától a pattogós funky hangszínekig, vagy a kissé túlvezérelt basszus soundtól egészen a zúzós, torzított hangzásig.

 

Összetett basszus hangszíneket keverhetünk ki a háromsávos aktív EQ szekció, és a DRIVE CONTROLL gomb használatával. A BITE kapcsolóval a fényes magasakat erősíthetjük, ami torzított hangzásoknál feszesebbé teszi játékunkat, tiszta hangoknál pedig határozottabb, artikuláltabb megszólalást eredményez. A BLEND szabályzógombbal a csőszimulációs mód és a tiszta hangszerhang közötti arányt állíthatjuk be.

 

További lényeges jellemzők a SansAmp XLR DI kimenet, mellyel közvetlenül a keverőre, felvevő eszközre, vagy a PA rendszerre csatlakozhatunk, effekt hurok, fejhallgató kimenet és Speakon® hangfalkimenetek.

 

Opcionálisan a Tech 21  megfelelő méretű neodímium mágneses hangszóróval szerelt hangfalat is kínál az új erősítő fejhez.

 

A VT Bass 500 áráról egyelőre még nincs információ, és annyira friss a hír, hogy mindössze az az egy fotó áll rendelkezésünkre, amit az európai forgalmazótól kaptunk.

 

További részletek hamarosan a Tech 21 oldalán.

 

Néhány korábbi hír Tech 21 újdonságokról:

 

Tech 21 SansAmp PSA előerősítő 20. évfordulós kiadás 
Újabb kiváló effekt pedál a Tech 21-től
A Tech21 új Fly Rig 5 pedálboardja

 

Hazai és európai forgalmazó: SoundService