zenesz_logo.png



Eddie Van Halen új videót tett közzé, melyen az új EVH 5150IIIS fejet teszteli. Ezzel az erősítővel bővül a Fenderrel közösen gyártott EVH erősítőcsalád.

 

 

 2250250000_frt_wlg_001.png

 

 

Ez a limitált sorozatban gyártásra kerülő egyedi EVH 5150 III 100S fej gyakorlatilag megegyezik azzal az erősítővel, melyen Eddie Van Halen a közelmúltban játszott. Ugyanazok a jellemzői és ugyanazokat az egyedi módosításokat építették az erősítőbe, melyeket Eddie is használt.

 

A 120 W teljesítményű fej egy bemenettel és három csatornával rendelkezik - Clean, Crunch, Lead - melyek mindegyikén független hangerő, gain, presence, mély, közép és magas szabályzás található. A 2. csatorna bemeneti érzékenységét megnövelték, mély és közép tartományát újrahangolták. A 3. csatorna szintén érzékenyebb lett és a mély tartományát megnövelték. (Eddie elmondása szerint így a 2. és 3. csatorna karaktere eléggé megközelíti egymást, ami játék közben történő csatornaváltáskor lényeges.) Ezeken túl mindegyik csatornához egy „Resonance control” gomb tartozik az erősítő hátlapján, amely gombbal a csatorna mélyhang átvitelét lehet finomhangolni. Az 5150 III S-ben 8 db JJ ECC83 előerősítőcső és 4 db Wing C 6L6 végcső dolgozik, kimenő impedanciája változtatható (4, 8 és 16 Ohm). További jellemzők a vintage stílusú „csirkefej” potméter gombok, dupla hangfal kimenet, effekt hurok, állítható bias, direkt kimenet, 4 gombos tartozék lábkapcsoló.

 

 

 

evh-video-feature-slot700_crop.jpg

 

 

Az EVH 5150 III 100S javasolt kiskereskedelmi ára: $3,055.-, megjelenésével a Standard 5150 III gyártása nem szűnik meg, az továbbra is kapható.

 

 

 

 

[evh5150]

 

 

 

 

Bővebben: EVH