zenesz_logo.png



Első körben a TRIO megfigyeli, hogy mit játszunk, mind harmóniai, mind ritmikai szempontból, majd ehhez generálja az odaillő dob és basszus kíséretet.

 TRIO-Band-Creator-Extreme-Left_lightbox_633.jpg

 

 

A DigiTech TRIO pedál meglehetősen nagy feltűnést keltett a téli NAMM kiállításon, és elvitte a Best In Show díjat. Egyesek szerint még a Kickstarteren komoly sikereket elérő BeatBuddy vitorlájából is kifogta a szelet. Az tény, hogy a TRIO abban alapvetően különbözik a BeatBuddy-tól, hogy nem csak gitárosok részére optimalizált dobgépként működik, hanem a basszus sávot is alánk játssza, ráadásul a basszus és dob kíséret hangereje külön szabályozható. (A BeatBuddy lehet, hogy „csak” dobot szolgáltat, viszont rendkívül széleskörűen konfigurálható. A szerk.)

 

 

 

kKiMN_700.jpg

 

 

 

 

Az új DigiTech TRIO látványosan alkalmazza a polifónikus hangmagasság és ritmus detektáló technológiát, ezek segítségével élőben, azonnal produkálja a basszus és dob szólamokat. Első körben a TRIO megfigyeli, hogy mit játszunk, mind harmóniai, mind ritmikai szempontból, majd ehhez generálja az odaillő dob és basszus kíséretet. A használata rendkívül egyszerű, a gitár csatlakoztatása és a lábkapcsoló egyszeri lenyomása után eljátsszuk a harmóniamenetet, vagyis megtanítjuk a TRIO-nak a dalt, vagy dalrészletet. Amikor újra lenyomjuk a lábkapcsolót, már velünk játszik „saját zenekarunk”.

 

Trio_Top_badge_original_700.jpg

A DigiTech TRIO pedálon hét zenei stílusból választhatunk, úgymint blues, pop, alternatív rock, rock, country, R&B és jazz. Mindegyik stílushoz 12 féle dal változat tartozik, és választhatunk, hogy 4/4-ben, vagy 3/4-ben akarunk játszani. A pedál a beépített gitár effektek közül a játékstílushoz illőt választja ki.

 

A TRIO három különböző dalrészt tud megtanulni, melyek élőben, játék közben válthatók, indíthatók. A pedálhoz csatlakoztathatjuk a DigiTech FS3X lábkapcsolót, mellyel könnyedén, anélkül, hogy kézzel a pedálhoz nyúlnánk, választhatunk a stílusok és a dalok, dalrészletek között.

 

A leírásoknál lényegesen többet mondanak az alábbi videók…

 

 

 

 

 

Specifikáció

 

Bemenet: 6,3 mm-es jack hangszer bemenet, 6,3 mm-es jack külső pedál bemenet
Kimenet: 6,3 mm-es jack kimenet az erősítő felé, 6,3 mm-es jack kimenet a mixer felé, 1,8”-os sztereó fejhallgató kimenet
Kimeneti impedancia: bekapcsolva 1 kΩ, kikapcsolva true bypass
Kezelőszervek: műfaj váltó, dal stílus váltó, tempó, basszus hangerő, dob hangerő, gitár effekt, dalrészlet váltó, fejhallgató kimeneti szint szabályzó, pedál ki/bekapcsoló
Tápfeszültség: 9 V DC 1,3 A
Használható adapter: PS0913DC-01 (US, JA, EU); tartozék
Méretek: 63,5mm x 137,2mm x 82,6mm (magasság x hosszúság x szélesség)
Ár: kb. 200 USD

 

 

 

 

 

Részletek és további videók: DigiTech