zenesz_logo.png



A Red One House zenekar különleges zeneszerszámokat bemutató sorozata a #HANGSZERMUSTRA

 1 550x

 

A #HANGSZERMUSTRA videóblog gyűjteményben olyan egyedi, kézzel készített, ritka, utcazenészek által is használt hangszereket mutatnak be, amelyeket elsősorban a blues műfaj képviselői használnak koncertjeiken. A rövid blogokból megismerhető a hangszerek története, hogyan készítették őket, és milyen hangjuk van.

A mai adás vendége W. Nagy Péter a Rokkka zenekartól, aki bemutatja, hogy használati tárgyakból (pl.: sörösdoboz, PVC cső, dezodoros flakon, puderes doboz, merőkanál agyagcserép, lefolyószifon stb.) milyen ütős hangszert lehet készíteni.

 

 

HANGSZERMUSTRA EXTRA E10 – PERKÁS ÖTLETEK

„A berimbau egy afrikai eredetű, íjszerű hangszer. A brazil harci tánc a capoeira kísérőhangszere. Van egy farúd, amire ki van feszítve egy húr, a farúd alsó részén egy tök található, ez erősíti fel a hangot. A hangszer tartozéka egy ütőpálca (baqueta) és egy hangolókavics (pedra), amivel lehet a hangot változtatni. Használnak mellé egy kísérő hangszert is ez a caxixi, ami vesszőből és a tök aljából készített csörgő” – mutatta be különleges hangszerét W. Nagy Péter perkás.

0 750x


Ha tetszenek a különleges hangszerek, érdemes feliratkozni a Red One House zenekar YouTube csatornájára, mert az érdekes hangszerek tárháza folyamatosan bővül.