zenesz_logo.png



Az új sorozat ugyanazzal a technológiával – esztergált megmunkálás, számítógép vezérelt kalapálás – készül, mint amit már a korábbi Pure Alloy tányérok révén a dobosok megismertek és kedvelnek.

 

A Meinl Pure Alloy cintányér sorozatát az egész világon használják és szeretik a dobosok. Ugyanakkor már egy ideje felmerült az igény, hogy a gyártó készítse el a sorozat modelljeinek vékonyabb változatát. Kiterjedt kutatást és fejlesztést követően a MEINL válaszolt a dobosoknak, és bemutatta a Meinl Pure Alloy Custom sorozatot.

Az új sorozat ugyanazzal a technológiával – esztergált megmunkálás, számítógép vezérelt kalapálás – készül, mint amit már a korábbi Pure Alloy tányérok révén a dobosok megismertek és kedvelnek. Ezek a medium-thin – közepesen vastag – cinek lágyabb hangindítással és határozott, fényes magasakkal rendelkeznek. Antikolt bronz felső és ragyogóan fényes alsó felületükkel ezek a cintányérok bármely dobcuccnak zeneileg értékes, ugyanakkor szemet gyönyörködtető összetevői lehetnek.

A Pure Alloy Custom 18" Medium Thin beütő cin a megütéskor keletkező hang (attack) és a lecsengés (sustain) tökéletes egyensúlyát valósítja meg azzal a nyitott hangzással egyetemben, amit a Meinl tányéroktól elvárunk.

A Meinl Pure Alloy Custom 22" Medium-Thin kísérő tányér megszólalását széles, kiegyensúlyozott – a rövid, „hegyes” attack és a „wash” hangzás között balanszírozó – hangszín jellemzi. A cikk elején lévő videóban jól hallható, hogy kísérés közben a játék dinamikáját hogyan követi a cintányér, és milyen gyönyörű, fényes magasakat produkál a kúp közelében, vagy a kúpon játszva.

 

PAC18TRC - Products - Meinl Cymbals 700x.jpg

 

Ha pedig a Pure Alloy Custom 15 inches hihat-et vesszük szemügyre, látható, hogy az egyedi antikolt bronz (thin) felső-, és fényes (medium-thin) alsó rész jellemzi a széles dinamika tartománnyal megáldott Pure Alloy Custom lábcint. Ez a páros a gyors, staccato játéktól kezdve, a finom, felengedésekkel színesített kísérő játékon át, a teljes hangerőt igénylő színpadi helyzetekig terjedő zenei spektrumban mindenhol megállja a helyét.

A Meinl Pure Alloy Custom Trash 18"-os beütő tányért – a lyukasztott felületnek köszönhetően – nagyon gyors, robbanásszerű attack és gyors lecsengés jellemzi. Kiváló választás azoknak, akik gyors, piszkos soundot keresnek.


 

Az új MEINL Pure Alloy Custom sorozat az alábbi hat modellt kínálja
 

Meinl-Pure-Alloy-Custom-16-Thin-Crash--2999B 550x.jpg

 

Pure Alloy Custom

16" Medium Thin beütő cintányér
Ár: 73 000 Ft

 

 

Meinl-Pure-Alloy-Custom-18-Medium-Thin-Crash--3000B 600x.jpg

Pure Alloy Custom

18" Medium Thin beütő cintányér

Ár: 87 000 Ft

 

 

Meinl-Pure-Alloy-Custom-20-Medium-Thin-Crash--3001B 650x.jpg

Pure Alloy Custom

20" Medium Thin beütő cintányér
Ár: 104 000 Ft

 

 

Meinl-Pure-Alloy-Custom-15-Medium-Thin-Labcin-3004B 500x.jpg

Pure Alloy Custom

15" Medium Thin lábcin
Ár: 124 000 Ft

 

 

Meinl-Pure-Alloy-Custom-22-Medium-Thin-Ride-3003B 700x.jpg

Pure Alloy Custom

22" Medium Thin kísérő cintányér
Ár: 124 000 Ft

 

Meinl-Pure-Alloy-Custom-20-Medium-Trash-Crash--3002B 650x.jpg

Pure Alloy Custom

18" Medium Thin Trash beütő cintányér

Ár: 87 000 Ft

 

Fontosabb technikai jellemzők

Antikolt bronz felső felület, markáns kalapácsnyomokkal

Polírozott, Brilliant alsó felület

Esztergált megmunkálás

Pure Alloy bronz

Számítógép vezérelt kalapálás

Közepes vastagságú (medium-thin) tányérok

Klasszikus hangzás, modern megközelítésben

Származási hely: Németország

A MEINL ütőhangszerek hazai és európai forgalmazója a Meinl Distribution.