zenesz_logo.png



Az év elején ott voltunk a Meinl Distribution éves bemutatóján, ahol többek között az exkluzív Byzance Foundry Reserve cintányérok is jelen voltak. Ismerjük meg most őket egy kicsit közelebbről!


BFR_ 700.jpg

 

 

Még a Meinl Distribution  év eleji bemutatóján ismerkedtünk meg a cég Byzance Foundry Reserve sorozatával egy TAMA Star Walnut dob szett társaságában. Abban a szerencsében is részünk volt, hogy a dobokat és a különféle Byzance Foundry Reserve cintányérokat Szendőfi Péter, a TAMA és a Meinl művésze szólaltatta meg, így elmondhatjuk, hogy élőben halottuk, hogyan muzsikálnak ezek az unikális cintányérok. (A TAMA dobokról majd egy más alkalommal.)

 

 

m1371 700x.jpg

 

Szendőfi Péter - TAMA Star Walnut dobok és Byzance Foundry Reserve tányérok

 

 

Az új Byzance Foundry Reserve széria exkluzív, kézzel készült szelekció, és a Meinl törökországi gyárából származik. A Meinl Byzance Foundry Reserve kollekciót nüanszokban gazdag, rendkívül széles hangspektrum jellemzi, a hagyományos, kézi kalapálással készült, cintányérok mindegyike unikumnak számít. A kalapált minta és a mindkét oldali kézi esztergálás száraz, tiszta megszólalást, telített, erőteljes hangzást eredményez. A kézi megmunkálás nagy idő- és költségigénye miatt, ezek a cintányérok egyedi darabokként, csak kis mennyiségben készülnek.

 

A kollekción a legképzettebb török cintányérkovácsok dolgoznak. Munkájuk eredménye, hogy a ride-okat száraz „attack" és konkrét, tiszta verő hang jellemzi, melyet egy meleg, sötét és részlet gazdag lecsengés egészít ki. A lábcinek megütéskor meleg, erőteljes hangon szólalnak meg. A Hi-Hat nyitásakor kellemes „wash" hangzást nyújt. A crash tányérokat telített, sötét, gyors lecsengésű hangzás jellemzi, amely még a Byzance családban is egyedülálló.

 

A széria cintányérjainak felső részére fel sem került a Meinl logó, ezzel is tisztelegve a kézi kalapálás eredményezte természetes szépség előtt.

 

 

 

B14FRH_rgb_web 650x.jpg

14" + 15" Hi-Hat


A Byzance Foundry Reserve lábcinek felhasználása – a vékony felső és a valamivel vastagabb alsó cintányér kombinációja révén – nagyon sokoldalú lehet, legyen szó színpadi vagy stúdió munkáról. Dobverő ütésre egy erőteljes, meleg tónus a válasz. A pedállal való nyitás-zárás hangzása is telített, jól kiegyensúlyozott.

 

B18FRC_rgb_web_650x.jpg

18" Crash

 

Az erőteljes kézi kalapálás és a kétoldali (kézi) esztergálás révén a crash cintányért telített, sötét, gyors lecsengésű hangzás jellemzi. Az árnyalatokban gazdag crash egy kisebb dob szettben akár Light-Ride cintányérként is használható.

 

 

 

 

B22FRR_rgb_web_700x.jpg

 

20" + 22" Ride

 

Az erőteljes kézi kalapálás és a kétoldali esztergálás révén a ride cintányért száraz „attack" és tiszta „stick definition" jellemzi, melyet egy meleg, sötét és részletekben gazdag lecsengés egészít ki.

 

 

 

 

B22FRLR_rgb_web_700x.jpg

20" + 22" Light Ride

 

A Byzance Foundry Reserve kollekció része a sokoldalúan felhasználható Light Ride cintányér, melynek sötét lecsengése rövid időn belül meglepően erős crash hangzásba fordul át. Az ennek ellenére hallható „attack"-et széles frekvencia tartományú hangzás festi alá. Kis súlya miatt a mallettel való játékhoz is kiválóan alkalmas.

 

 

 

 

 

meinlcymbals.com/
https://www.meinldistribution.hu/

facebook.com/meinl.hu/