ZenészmagazinWoodoo Mind – új dal és klippremier!

Zenészmagazin | 2020. Január 31., Péntek 12:00

A Woodoo Mind formáció ötlete 2017-ben született meg és a kezdeti tagváltások után alakult ki a jelenlegi session projekt felállás, aminek két állandó tagjai Hegedűs Dániel (gitár, zeneszerzés) és Felszegi Dalma (billentyűs hangszerek, zeneszerzés).

 


A projekt lényege, hogy meghívott zenészekkel, énekesekkel egy-egy műhelymunka keretén belül készülnek el a dalok, amelyeknek gerincét az állandó tagok írják meg. Ezek a legkülönfélébb műfajok elemeit ötvözik, úgy mint funk, pop, rock, latin, RnB, soul stb... Céljuk, hogy minél több zenésztársukkal dolgozhassanak együtt, ezáltal megismerve egymás gondolkodásmódját, minél több színt beépítve a projekt dalaiba.

 

 A zenekar első kislemeze 2018-ban jelent meg Fragments címmel. A csapat azóta kiadott még egy dalt – szöveges videóval – jelenleg pedig legfrissebb single-jüket jelentetik meg, az első videoklipük kíséretében. Mindeközben már elkezdték a 2. kislemezük felvételeit is, ami a terveik szerint idén megjelenésre is kerül, illetve jelenleg debütáló koncertjüket tervezik. A most megjelenő dal egy lágyabb, ballada jellegű RnB/Soul dal, amelynek dallamvilágát Bakonyi Viktória szerezte és ő is énekelte fel. A szöveget a csapat gitárosa Hegedűs Dani írta, illetve közreműködött még Peschka Krisztián (basszusgitár) és Bajusznács Misi (szaxofon) a Modern Art Orchestrából.

 

 

woodoomind_700x.jpg

 


Dani:
A szám ötlete már viszonylag régen foglalkoztatott, a főbb zenei témák már egy jó ideje megvannak, viszont végleges dalformátumba kábé egy éve kerültek. Mindenképp akartam egy jó kis balladát a zenekar repertoárjába, így esett erre a dalra a választás. Szövegileg alapvetően egy szakítás előtti helyzetet akartam megragadni, egy belső monológ formájában, amikor az ember magában tépelődik, de azt hiszem végső soron bármilyen, az életben bekövetkező nagy váltásra ráillik ez az érzés. Nagyjából a klipben is ezt a bizonytalan, kettős érzetet próbáltuk meg képileg kifejezni.

 

Dalma: Az egész koncepciót és a történetet az operatőr Bódis Dániellel és a rendező, vágó Horgas Rebekával, illetve a gitárosunkkal, Danival találtuk ki. A forgatás két napos volt, és nagyon jó hangulatban telt, jól és célirányosan tudtunk haladni. Persze jókedvből sem volt hiány, hiszen régóta ismerjük egymást a színészekkel, Szuromi Bernadettel és Szarvas Balázzsal. Klassz volt, hogy mindenki kivette a részét, bedobta a saját kis ötletét. Ezúton is köszönjük azoknak, akik hozzájárultak, hogy ez a klip megszülethessen!

 

 

Woodoo Mind – Mr. Idontmind: https://youtu.be/OTKAjAKMVFM
Woodoo Mind – Maybe Next Time: https://youtu.be/1Ha2zlZbF7Q
Facebook: https://www.facebook.com/woodoomind/

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.237528 másodperc.