ZenészmagazinVörös Rébék a Papp László Budapest Sportarénában

Zenészmagazin | 2018. Október 30., Kedd 18:00

November 5-én 19 órai kezdettel Arany János műve alapján készült Vörös Rébék musical ballada a Papp László Budapest Sportarénában.

 

2017-22-2-02-45-15_500x.jpg

 

 

A Vörös Rébék című musical ballada, mely bár zenés színházhoz méltóan közérthetően fogalmaz, csodálatos dallamokon át, de színészi mélységeivel megteremti azt a valódi színházi élményt, mely ezekre a kérdésekre keresi a választ. Arany János születésének 200-évfordulójára született Pesty-Nagy Kati szívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.

 

„A kultúra megőrzése akkor a legvalódibb, ha életben is tudjuk tartani. Életben pedig akkor tudjuk tartani, ha a múlt szavait ötvözni tudjuk a mai lelkületünkkel, gondolatainkkal. Ezért van nagy jelentősége annak, hogy Arany János balladáját mi, a magunk életével és szellemiségével igazi színpadi művé formálhatjuk”– nyilatkozta a darab megálmodója az ősbemutató után.

 

A Vörös Rébék, Arany János késői balladái közül a legeredetibb. A musical ballada, szerkezetében is Arany nagyszerű versét veszi alapul, s bár nem akarja a titokzatosságát, töredezettségét megtagadni, mégis szolgál egyfajta történeti magyarázattal, s olyan kérdéseket vet fel, amelyekre minden nap keressük a választ, az élet, az erkölcs, a felelősség és a változás eredendő kétségeit feszegetve. Ezekre a kérdésekre reagál a színpadi változat, egyszerű szituációkban, emberivé varázsolva akár egy boszorkánynak hihető lény történetét, vagy varázsossá álmodva egy hétköznapi asszony meséjét.

 

Hogy miért ez a műfaj? Arany nagy zenekedvelő volt sőt, ő maga is írt dalokat. A zene pedig, mint egy híd képez utat a közönség és a kultúra között. Olyan populáris műfaj ez, mely kortalan, örökzöld: mindig jó helyen és jó időben van, ugyanúgy, mint a kérdéseinkre keresett válaszok..

 

 

voros_rebek_700x.jpg

 

 

Parádés szereposztás, a teljesség igény nélkül:

 

Rébék: Kecskés Tímea 

Pörge Dani: Pásztor Ádám 

Kasznár: Miller Zoltán  

Pap: Turek Miklós 

Tera: Bucsi Annamária

 

A rendező: Pesty-Nagy Katalin, a szereplők Fekete Mónika jelmezeibe bújnak, koreográfus Sándor Dávid. Vetítés-animáció és vágás: Papp Pala László

 

Derzsi György – Pesty- Nagy Katalin – Arany János

VÖRÖS RÉBÉK

Musical Ballada

Arany János műve alapján

Papp László Budapest Sportaréna

November 5. 19:00 óra

 

 

A vetítésben látható grafikai alkotásokat a tatai Szent Gellért Autista Lakóotthon Alkotói készítették, Palástiné Viczena Katalin vezetésével, így ez a darab a gazdag képi világ segítségével ad lehetőséget az érzelmi gazdagság bemutatására, amiben a spektrumzavaros fiatalok megélik mindennapjaik és alkotásaik.

 

Jegyek: https://www.jegy.hu/program/voros-rebek-musical-ballada-arany-janos-muve-alapjan-96782

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.111096 másodperc.