ZenészmagazinVan magyar underground stoner metal? VAN!

Zenészmagazin | 2018. December 05., Szerda 18:00

Megjelent a Nortyx Records legfrissebb magyar underground stoner metal lemeze, a Plafon zenekar Atlasz című albuma, amely teljes egészében meghallgatható a nagyobb zenei portálokon, illetve videoklip is készült az Arész című tételhez. Lemezbemutató december 7-én!

blog_42_20_700x.jpg

 

 

A 2003-ban alakult, azóta számos felállásban játszó, és több tagcserén átesett formáció első koncept albuma Vágta az őrültek házában címmel 2010 tavaszán látott napvilágot. Hosszú szünet után, 2018-ban készítették el második nagylemezüket, a következő felállásban: Murányi Máté (ének, gitár), Varga András (gitár), Gadácsi Péter (bass), és Márky András (dob). Az új lemezen görög mitológiai hősök alakjába bújva írták a dalokat.

 

A lemez különlegessége, hogy 3 dobos kíséri a dalokat, ugyanis András a stúdiófelvételek készítése közben távozni kényszerült a csapatból. Öt dalban hallható az ő játéka, kettőben a zenekar ex-dobosa, Milák András sietett a zenekar segítségére, végül a jelenlegi dobos, Eötvös Gábor játszotta fel a hiányzó dalokat. Gábor személyisége és tehetsége tökéletesen illeszkedik a zenekar karakteréhez, festő és grafikus lévén ő készítette az Atlasz nagylemez grafikai munkáit, borítóját is.

 

 

 

blog_42_2018_500x.jpg

 

 

A 10 dalból álló lemez felvétele számos kreatív és egyedi ötletet szült, ettől is különleges a Plafon új albuma. Pl. a Poszeidon című számban a nagy vihart idéző dörgő-kavargó effekteket a stúdióban lévő két csapágyon forgó szék pörgetésével keltett zajból nyerték ki. A dalok szövegeiben számos az aktuális téma, és az élet nagy igazságai is megszólalnak, többek között az is, hogy észre kellene venni, merre tart ez a világ, és tessék felébredni, különben „Poszi bá” bedühödik, és jaj nekünk... Megszólalnak abortusz elleni érvek is, de akinek sok a duma, az hallgathat olyan dalt is, amiben nincs szöveg (Khronosz). Ahogy a Plafon első lemeze, úgy az Atlasz is egy történetet mesél el, melynek végén a főhős elérkezik az időgéphez, és végül visszatér a jelenbe.

 

Ha érdekel a lemez, és élőben is meghallgatnád, megteheted december 7-én 19 órától Budapesten az S8 BLACK-ben, egy szédületes lemezbemutató keretein belül. A koncertről videó és hangfelvétel is készül, így most tényleg mindenkit várunk a színpad elé hajat pörgetni!

 

 

 

 

Kövesd a zenekart: Facebook: https://www.facebook.com/PlafonMusicBand/

 

A hangfelvétel a Nortyx Hangstúdióban készült: https://hangstudio.hu/
Hangmérnök: Tóth Péter
Kiadja a Nortyx Records ©2018

 

A Plafon - Atlasz című nagylemeze meghallgatható, és megvásárolható a nagyobb digitális zenei áruházakban.

 

Spotify: https://goo.gl/pACRvA
iTunes: https://goo.gl/UGvBZj
GooglePlay: https://goo.gl/f7DxQd

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.122296 másodperc.