ZenészmagazinSTETL koncert a Hanukai gyertyagyújtáson

Zenészmagazin | 2019. December 22., Vasárnap 12:00

Szabadtéri koncerttel a Nyugati téren zárja az évet a budapesti kóser rock zenekar, a STETL.

image1_700x.jpg

 


Egy darabig utoljára hallhatók a keményebb klezmetál műsorok, ugyanis jövőre új, program készül, melynek premierje május 21-én a Zsidó Művészeti Napok nyitókoncertjén lesz a Frankel Leó úti zsinagógában, ahol a STETL játszik majd Müller Péter Sziámival. Ezt követően izraeli klubkoncerteken majd hazai nyári fesztiválokon lesznek láthatóak, hallhatóak.

 

A STETL (a jiddis szó jelentése város) négy éve alakult Budapesten. Eleinte zsidó népdalok feldolgozásával léptek fel elsősorban zsidó eseményeken. 2019 tavaszán egy zenei, koncepcióbeli és tagcserés „reset” után teljesen átalakult a zenekar, az alapító énekes, szövegíró Kovács Gergőhöz tapasztalt rock, metal és jazz zenészek csatlakoztak. Váradi János dobos a heavy rockos Gépmadárból érkezett. Tímár Péter basszusgitáros az Unforeseen, Kovács Marci gitáros pedig a Gamma Baby oszlopos tagja. Yana Bybina orosz szaxofonos hölggyel kezdték kialakítani a fúvós szekciót, amely a többek között a Tárkány Művekből is ismert Pázmándi Gergely klarinétos, szaxofonos valamint az ország egyik legjobb és leginkább foglalkoztatott (pl. Budapest Jazz Bones, NJC Big Band, Fővárosi Rapcirkusz, Irie Maffia...) pozanosa, Csapó Krisztián csatlakozásával lett teljes.

 

 

 

 


A Nyugati téren december 22. és 29. között, a pénteki napok kivételével minden este 18:00 órától közös imádság, a hanukia lángjának fellobbantása, zene, tánc és hanukai fánk várja az érdeklődőket.

 

December 28., szombat

Meghívott vendégek:

Fischer Iván, Kossuth-díjas karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, Budapest díszpolgára, a brit Királyi Zeneakadémia tiszteletbeli tagja

Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnöke

Ullmann Mónika színésznő

Az est folyamán a STETL zenekar zenél


https://facebook.com/events/2603184139775820/?ti=icl
https://www.facebook.com/stetlzenekar

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.228360 másodperc.