ZenészmagazinSanta Diver és Pozsár - Kováts - Ajtai trió koncert

Zenészmagazin | 2019. Július 27., Szombat 07:00

Augusztus 2-án egy kettős koncert keretében két, egymástól eltérő zenei világ találkozására kerül sor az Opus Jazz Clubban. Ami mégis közös mindegyikükben, az a kiemelkedő kreativitás, a markánsan egyéni zenei arculat, s a folyamatos megújulásra való törekvés.

 

 

 

A Santa Diver formációt 2006-ban alapította Kézdy Luca jazzhegedűs és Szesztay Dávid multiinstrumentalista, zeneszerző; a trió harmadik tagja pedig Szegő Dávid dobos. A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos és unikális zenei világot képvisel, amit a jazz, world music, és a szabad zene metszetében talált meg. Hangzásukat meghatározza a rendhagyó felállás (hegedű-basszusgitár-dob), Kézdy Luca különleges, narratív hegedűjátéka, színes és dallamos basszus szólamok, és az apró, izgalmas történésekkel teli, mégis energikus dobolás. Eddig három lemezük jelent meg, jelenleg következő albumukon dolgoznak.

 

 

 

pozsĂĄr 700.jpg

 

Pozsár Máté

 

 

Pozsár Máté, Kováts Gergő és Ajtai Péter pályájuk eleje óta folyamatosan dolgoznak együtt különféle formációkban (KAMP, Pozsár Máté Szextett, Baló projekt, stb.) Elsősorban a szabad improvizált zene és kreatív zene felől közelítik meg a jazzt. Dob nélküli triójukban saját kompozíciókat játszanak és saját improvizációs rendszerekben rögtönöznek. Pozsár Máté szextettjének, Ajtai Péter nagyzenekarainak és Kováts Gergő zenéjének hangzása egyaránt jelen van triójukban.


Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudják fenntartani!

 

8:00 - 8:50 Santa Diver
9:00 - 9:50 Pozsár/Kováts/Ajtai

KÖZREMŰKÖDIK:

Kézdy Luca - hegedű
Szesztay Dávid - basszusgitár
Szegő Dávid - dob

Pozsár Máté - zongora
Kováts Gergő - szaxofon
Ajtai Péter - nagybőgő

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.690965 másodperc.