ZenészmagazinPusztai Antal a Six String Theory nagydíjasa

Zenészmagazin | 2014. Július 05., Szombat 16:00

Pusztai Antal pályafutása során számos kitüntetésben és díjban részesült már: 

1989: Nemzetközi Gitárverseny Kutna-Hora, Csehország: 1. hely

1999: Yamaha Nemzetközi Gitárverseny, Bécs – Ausztria: 1. hely

2000: Nemzetközi ’Zoller Attila’ Gitárverseny, Budapest – Magyarország: 1. hely

2001: Sláger Rádió Díj – Magyarország

2002: Baross Gábor Díj – Magyarország

2003: Herbert von Karajan Ösztöndíj – Ausztria

2004: Montreaux Jazz Gitárverseny –Svájc: 1. hely

2005: Nemzetközi Gitárverseny, Weikersheim – Németország: 1. hely

2006: Európai Gitárverseny, Drezda – Németország: 1. hely

 

 Antal_Pusztai020_350_cr300.jpg

 

 

 

 

 

Pusztai Antal gitárművész, számos díj és elismerés birtokosa nyerte meg a 2014-es amerikai Six String Theory tehetségkutató verseny gitár kategóriájának nagydíját, valamint a klasszikus kategória első díját.

 

 

Pusztai Antal Baross Gábor díjas gitárművész neve eddig sem volt ismeretlen a klasszikus gitárzene kedvelői között, azonban közelmúltban egy rendkívül rangos nemzetközi verseny nagydíját nyerte el gitár kategóriában. A nagydíj mellett ő kapta a klasszikus gitár kategória első helyét is.

 

A neves tehetségkutató, a Six String Theory fő védnöke és tulajdonosa Lee Ritenour Grammy-díjas gitáros, a verseny zsűrijében olyan sztárok ültek, mint Steve Lukather, Joe Bonamassa, John Scofield és Joe Satriani, hogy csak a legismertebbeket említsük.

 

Pusztai Antal már eddig is számtalan koncertturnén és fesztiválon vett részt és sikereket aratott európai, közel-keleti és tengerentúli helyszíneken egyaránt. A művész rendszeres résztvevője a Szegedi, Balatoni és Erdélyi nemzetközi gitárfesztiváloknak és olyan világsztárokkal játszott egy színpadon, mint pl. Bireli Lagrene és Pat Metheny, de fellépett már a Bécsi Filharmonikusok Kamarazenekarával, Ervin Schrott világhírű operaénekessel, valamint a hazai művészvilágból Szakcsi Lakatos Bélával is. Ez év elején Kelemen Barnabással és Orosz Zoltánnal együtt elkészítették a Six Dance című film zenéjét. Pusztai Antalnak eddig két lemeze jelent meg a My Dreams (2000) és a Wonderland (2007).

 

Az igazi áttörést azonban minden bizonnyal a Six String Theory fogja meghozni számára: július 7-én a Grammy-díjas gitáros Lee Ritenour-val fog közös koncertet adni Monterux-ben, ahol a díjátadásra is sor kerül. Szintén a nagydíj részeként, hamarosan megjelenik új lemeze a Concord Records gondozásában.

 

Antal_Pusztai003_575.jpg

 

 

 

 

A montreux-i koncert és díjátadó után, július 22-én, a Lamm Dávid Trióval a Budapesti Nyári Gitáregyetem sztárvendégeként lép fel az igényes és minőségi jazz szerelmeseinek nagy örömére. Ahogy Pusztai Antal egy interjúban elmondta, zenéje nem sorolható be kizárólag egy műfajba, a klasszikus gitárzene kategóriájába. Játékában klasszikus technikával, a klasszikus gitárzenét, a jazzt, vagy akár a pop- és rockzene elemeit kívánja ötvözni.

 

Gratulálunk Pusztai Antalnak a Six String Theory-n elnyert díjakhoz, és minden gitár- és jazzrajongónak ajánljuk a Budapesti Nyári Gitáregyetemen július 22-én megrendezésre kerülő koncertet.

 

 

 

 

 

 

 Pusztai Antal Facebook oldala

 

 

 

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.183515 másodperc.