ZenészmagazinMenekülés a semmibe - Klippremier! Elefánt: Ég veled

Zenészmagazin | 2019. Szeptember 10., Kedd 09:00

Megjelent az Elefánt legújabb dala, és klipje, amely a hamarosan megjelenő negyedik lemez első dala.

ElefĂĄnt 700x.jpg

 

 

Az Elefánt idei nyara a koncertek mellett legfőképpen az új dalok megírásával telt, aminek eredménye egy egész albumnyi anyag lett, amelyről meg is érkezett az első dal és klip. A teljes lemez, amely az EL címet kapta, szeptember 20-án jelenik meg. Feszült, izgalmas dallal vezeti fel az Elefánt a negyedik nagylemezét. Keserédes tombolás talán a legjobb kifejezés arra, hogy egyszerre kuporodnánk össze egy sarokban, és torkunk szakadtából üvöltve énekelnénk a refrént.

 

„Az egyik legrégebb óta készülődő dalunk. Nincs egy mondatban összefoglalható mondanivalója. A ’90-es évek végét, 2000-es évek elejét próbáltuk hangulatban visszacsempészni. Sok mindenben ideális előfutára a nemsokára érkező nagylemeznek. Persze közben meg aztán nem is”– mondja Szendrői Csaba, a zenekar frontembere.

 

 

 


A klipben menekülést látunk. Hogy a főszereplő ki, vagy mi elől fut árkon-bokron át, nem törődve semmivel, arra magunk kell, hogy megtaláljuk a választ: mint ahogy az Elefánt esetében szokásos, nincs egyértelmű, egy helyes megoldás. A menekülés közben történő találkozások, és a végső zuhanás mindenkinek mást fognak jelenteni, aki a klipet és a dalszöveget együtt értelmezi.

 

A tavaly októberben megjelent Micsoda videójához hasonlóan ezt a klipet is Hódi Levente rendezte, aki az Ockto Studioval közösen dolgozott az Ég veleden: "Jó volt újra a zenekarral együtt dolgozni, végig lelkesen álltak a videokliphez, és ez sokat segített a tervezés alatt. Az ötlet megszületésében és a klip előkészítésében rengeteget segített Tóth Fabó (a klip operatőre) és Kisbajcsi Fanny. Igyekeztünk a lehető legjobb kapcsolatot létrehozni zene és kép között."

 

Az új, negyedik nagylemezre már nem kell sokat várni, szeptember 20-án lát napvilágot az EL, melynek felvételei ismét Dexternél készültek a Supersize Recordsban és a Launching Gagarin Records and Management gondozásban jelenik meg.

 

Természetesen lesz lemezbemutató koncert, október 12-én a budapesti Akvárium Nagyhalljában. A jegyek nagy része már elkelt, így aki szeretné meghallgatni az új dalokat élőben is, mihamarabb váltsa meg a belépőjét a koncertre. A zenekar ezután lemezbemutató turnéra indul az országban, így érdemes figyelni az Elefánt közösségi média felületeit.

 

 

 

A zenekar elérhetőségei:
Honlap Facebook Instagram


A kiadó, Launching Gagarin Records and Management elérhetőségei:
Honlap Facebook Instagram

 

Akvárium jegyek

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.130614 másodperc.